Onsdag denne uka fortalte fylkesmann Knut Storberget at han auksjonerte bort fylkesskiltene til Hedmark og Oppland til inntekt for årets TV-aksjon.

– Hvis det er noen som er veldig såre eller nostalgiske, kan de nå skaffe seg skiltene og henge de på soverommet til daglig trøst. Dette er et ikon på Mjøsbrua som viser et tydelig skille mellom fylkene. Her bør det bli en budkrig mellom fylkene, sa Storberget til OA onsdag.

Budkrig

Budkrig mellom fylkene ble det.

Skiltet til Hedmark lå lenge mange tusen kroner høyere enn Oppland. Ved 17-tiden søndag lå høyeste bud på Hedmark-skiltet på 20.000 kroner. På Oppland-skiltet var høyeste bud 7000 kroner.

Ved auksjonens slutt ble Hedmark-skiltet solgt for 22.000 kroner og Oppland-skiltet for 10.500 kroner.

Det gir 32.500 kroner til årets TV-aksjon. Pengene i år går til CARE, og til arbeid for kvinners rettigheter i utviklingsland.

Erstattes

Opplands fylkesvåpen ble godkjent i 1989, og viser blomsten mogop i sølv på grønn bakgrunn. Mogopen er giftig i frisk tilstand, og har blitt benyttet til medisinske formål, som mot vorter og mage- og tarmbesvær.

Hedmarks fylkesvåpen, vedtatt ved kongelig resolusjon i 1987, viser tre barkespader, siden Hedmark er et av Norges mest skogrike fylker.

Disse to fylkesvåpnene erstattes av Innlandets «kommunikasjon og knutepunkt» i hvitt eller sølv på grønt, hvor man har både fjelltopper og noe som kan minne om rundkjøringen på Biri.