Helt i åpningen var FUVOs spill helt hårreisende dårlig bakover, og gjestene fikk boltre seg nærmest helt fritt i 16-meteren.

Det skulle heller ikke ta mer enn tre minutter før Tromsø 2 også satte inn sesongens første scoring på Funnefoss Gress.

– Vi slipper inn et mål på dødball mot et ungt lag. Det skjer etter tre minutter, men det skal ikke skje. Vi har fokus på dødballer, og det er tull av oss, sier FUVO-trener Ørjan Heiberg om hendelsen.

Denne åpningen kunne være et tegn på at nivåforskjellen kom til å bli der etter gjennom resten av kampen, ettersom Tromsø fortsatte å jage, også etter scoringen.

Brenna våknet

I stedet kom en utligning, og kampen gikk så i et annet spor. Mens FUVO fortsatte å ligge lavt i banen, fikk Kim Brenna en lang pasning fra egen halvdel. Det var alt han trengte for å gjøre resten av jobben.

Over en lengre tid fikk han sakte, men sikkert føre ballen videre innover i banen, før han avsluttet i det lengste hjørnet.

Etter dette var han nærmest ustanselig med ballen i beina, og for Tromsøs forsvar ble han såpass vanskelig å ha med å gjøre, at han måtte stoppes på ulovlig vis.

Til slutt fikk han også straffespark, og straffen tok han selv. Keeperen sendte han i motsatt hjørne, men selve skuddet gikk et godt stykke utenfor mål.

Også spisskollega Bakitar Rzaev fikk alle tiders mulighet til å sette inn et ledermål før pause, da han fra femmeteren hælsparket ballen like utenfor.

Ingen målfest

Til pause var de likevel like langt. Andre omgang ble noe mer blodfattig, men enda viktigere målløs. Begge lag hadde hver sine muligheter til å avgjøre, men FUVO, som ellers er vant med å score mye, måtte for anledningen nøye seg med Brennas eneste scoring.

– Alt i alt er vel greit med 1-1, selv om vi har mange muligheter i første omgang. Det er en nesten-kamp, eller typisk seriestart. Det er nerver og ikke alt sitter, men det er en fantastisk innsats av gutta, oppsummerer Heiberg.

Ikke helt i toppform

– Det er en kamp med dårlig gressmatte og tunge bein, men vi skal vinne om jeg har en normal dag, oppsummerer Brenna selv sin egen innsats.

– Tenker du på straffen?

– Ja, det er klart det. Jeg tenker for mye på at jeg ikke skal skli der. Jeg setter den normalt høyt og hardt, men i dag ble det løst og lavt, sier Brenna om straffesparket.

Videre tillegger Brenna at han fortsatt har et stykke igjen til toppformen:

– Denne måneden har det vært det vært mye til og fra med trening, så jeg merker det ikke er i nærheten av der det skal være. Men det kommer, lover Brenna.

Hard motstand

Flere av Tromsøs andrelagsspillere spiller også på u-landslag, og flere har også fått innhopp inn i eliteserien.

Reserver som ikke er i kamptroppen bør imidlertid FUVO være jevne mot, synes trener Heiberg, som tross alt er helt greit fornøyd med kampen.

– Vi har lyst til å vinne alle kampene på gressbanen her, det er det ingen tvil om. Det skjer ikke i dag, og det er synd, men vi er i gang i hvert fall.

3. divisjon avdeling 6: FUVO–Tromsø 2

  • Mål: 0-1: (3), 1-1: Kim Brenna (12)
  • Funnefoss Gress, ca 100 tilskuere
  • Gult kort FUVO: Mats Diego Skårdal, Oliver Nøvik
  • FUVOs lag: Alexander Beinov - Preben Finstad, Stian Westerheim, Marius Nordby, Sindre Bentsen (Otto Dahl i 53. min) – Oliver Nøvik (Mads Rismoen i 89. min), Oskar Wang (Martin Skolbekken i 63. min), Fredrik Nilsen, Mats Diego Skårdal – Kim Brenna, Bakitar Rzaev (Michael Abrego i 63. min)