(Nordstrands Blad) Da Toril Anette Haugan så ut av vinduet og ut i hagen sin i Solveien på Nordstrand en morgen i februar, var det full aktivitet. Først rever i akt og så rådyr som så ut til å ha et godt øye til hverandre.

«Mye kjærlighet i hagen vår i dag» skriver hun på en lokal Facebookgruppe, og legger ut video av både rådyrene og revene.

Toril forteller til Nordstrands Blad at de ofte har rådyr i hagen.

– De har en egen sti langs et grønt belte bak huset vårt. Bak den ene siden av huset og på baksiden har vi naturtomt. De slår seg ofte ned og blir i timevis og hviler, sier hun.

Fine dyreopplevelser

Rev har de også observert flere ganger det siste halve året, og de går også samme sti som rådyrene, forteller Toril.

Men at revene parer seg rett utenfor, har hun ikke sett før. Da Toril skulle ut senere på dagen, så hun tydelige spor ved inngangen deres som tyder på at revene hadde hatt mye «aktivitet» der også.

– Vi har kjøkken med spiseplass og vi sitter ofte der og observerer dyrene. Veldig artig at vi har fått mange fine dyreopplevelser. Denne søndagen ble det jo ekstra bonus, sier hun.

I kommentarfeltet på Facebook-innlegget er det flere som begeistrer seg for kjærligheten som utspilte seg rett utenfor hos Toril.

«For en naturopplevelse», skriver en.

«Så fantastisk å se dette dyrelivet fra sofaen. En idyll!» skriver en annen.

Roper på hverandre

Ifølge Rovdyrsenter er paringstiden til revene om vinteren, men det varierer litt fra sør til nord. I Sør-Norge kan den allerede starte i desember, men vanligst er perioden fra februar til mars.

Under denne tiden, vil de rope på hverandre med hese bjeff.

Etter et par måneder vil hunnreven, eller tispa som det heter, føde valper. Dette skjer i hiet som hun har gravd ut. Hun får vanligvis fire til seks valper i kullet, men noen ganger kan revemor få over ti unger, skriver Rovdyrsenter på sine sider.