Knut ble satt pris på

PRISVINNER: Knut Lilleåsen fikk årets Frivillighetspris i Grue, delt ut av ordfører Wenche H. Sund.

PRISVINNER: Knut Lilleåsen fikk årets Frivillighetspris i Grue, delt ut av ordfører Wenche H. Sund.

Artikkelen er over 1 år gammel

GRUE: Musikk, fotball, frivillig arbeid og utallige verv. Knut Lilleåsen har satt spor etter seg, og nå er han belønnet med årets Frivillighetspris.

DEL

– Dette var både morsomt og overraskende, sier Knut Lilleåsen fra Namnå.

Han er som vanlig travelt opp tatt med diverse ting, og nå er det juleblomstene på lokalradioen som skal deles ut. Han får kandidater fra hele verden, og disse skal kontaktes og det skal gjøres avtaler.

I tillegg er det spillejobbene. Lilleåsen er med i to band, og både Peto-bandet og Knut Halvards har oppdrag.

– Denne uken tror jeg det bare er fredagskvelden jeg ikke har noe på programmet. Ellers er det spillejobber på julebord og hyggekvelder på sykehjemmene både i Grue og Åsnes, sier Knut Lilleåsen.

Glad i fotball

– Dette hadde jeg da ingen tanker om. Jeg spilte på et julebord, da jeg ble oppringt og måtte komme på Frivilligsentralen for å ta imot prisen, sier Lilleåsen, som er godt kjent for sitt engasjement innen fotballen.

Han har vært trener for A-laget til Namnå, juniorene i Grue og har arrangert fotballturer til utlandet. For ikke så lenge siden, hadde han med en kameratgjeng til Tyskland.

Lilleåsen fikk også kommunen til å se på betalingssatsene på sjukehjemmet i Grue. Da hans foreldre flyttet i omsorgsbolig, stusset han over prisene. Kommunen ettergikk betalingene, og måtte ut med ni millioner kroner.

Holder på videre

Knut har vært dommeransvarlig i Grueturneringen i mange år, men overlot til yngre krefter som gjør ting litt lettere med pc. Han har vært fast speaker på Grue stadion i mange år, men synes det ble så mye ukjent Grue-ungdom etter hvert. Men han har nok av verv og oppdrag på frivillig basis likevel.

– Så lenge jeg er frisk og rask, så får jeg holde på, sier en travel prisvinner, som har flere utgivelser av både plater, cd-er og kassetter gjennom et langt musikkliv.

Få nyhetene rett på din mobil

Trafikkaos? Storbrann? Ny ordfører? Nå kan du bli varslet om de viktigste nyhetene fra Glåmdalen direkte på din mobiltelefon.

Det er enkelt og det er helt gratis. 

Artikkeltags