Ida Brøderud Selliseth og Johanne Jahr i Brandval fikk en pangstart på sin debut som elgjegere, og er gnistresmilende fornøyd.

Etter oppnådd myndighetsalder ble første året alene på elgpost en knallsuksess for begge to. Hver sin okse med tre taggers gevir har de skutt. Hittil.

Spenning

Begge er fornøyd med debuten:

– Folk som ikke har prøvd selv, kan neppe fatte hvor spennende det var å sitte der på post alene for første gang, og attpåtil felle en real okse. Virkelig stas, ivrer Ida.

– Kjempespennende! Dette ga mersmak, legger Johanne til og levner ingen tvil om at elgjakt er noe de vil fortsette med.

Gått en god skole

De to unge jegerne er langt fra nybegynnere i jaktsammenheng på Tørmoen jaktlag. Tålmodig posttrening sammen med erfarne jegere har de fått store doser av i oppveksten, men nå har egne jaktlisenser.

– Dessa to har vøri med tell skogs på jakt omtrent ifra dom kunne gå. Dom er ivrige, og nå har dom bevist at dom er flinke au, sier jaktlagets veteran, Thor Hellerud.

Ida felte debut-elgen med et gevær som sto øverst på ønskelista til 18-årsdagen, mens Ida fikk sin rifle i konfirmasjonsgave.

Sminkefri uke

– Det blir ikke mye av å sove lenge om morgenen eller festing med venner i høstferien, slår Johanne fast.

– Men dette er mye bedre, så det er ikke noe savn, fyller Ida inn fra på elgpost-stubben.

I elgjakta er de på hytta «Dølpa» i Aurdulpen nordvest i Brandval, og har sminkefri uke. Egentlig.

Men det tilflyter glåmdalens reportasjeteam informasjon om at jentene gjorde et unntak og tillot litt lett make up i anledning fotograferingen.

Langt å gå

Det blir fort mye gåing ut til og inn fra post på de to unge jegerne.

– Gamlisene sender gjerne unge debutanter lengst ut i terrenget på elgpost, antyder Johanne.

– Ja, hvis det ikke er en så god elgpost at de klorer seg fast der selv, da, gliser Ida.

– Jentene velkommen

– Det er gledelig og viktig å få med unge folk, og særlig jenter på dissa forgubbede jaktlagene. Det er godt å se at jenter viser interesse for elgjakta, sier lagets jaktleder Ragnvald Jahr, som har fire kvinner på 13-mannslaget Tørmoen jaktlag.