Hun er håndplukket til Glåmdalen for å finne ut hva som rører seg i denne gruppa og hva som må til for at de finner avisa og innholdet aktuelt for dem.

Takker for tilliten

For det er ikke til å stikke under en stol at det er aldersgruppa eldre enn 40 år – folk som er mer enn godt etablert – som er hovedtyngden av leserne i dag. Og hva finnes av tilbud og møteplasser i distriktet, for unge voksne og småbarnsfamilier? Alt dette vil vi som heier på regionen, vise fram til framtidige glåmdøler. Frida er en viktig brikke i dette.

Jobbmuligheten hun fikk med prosjektstillingen i Glåmdalen, er spesiell, mener hun:

– En slik mulighet ville jeg nok aldri fått i en større redaksjon i Oslo. Den tilliten jeg har fått fra redaksjonen i Glåmdalen, er unik. Det er jo litt upløyd mark, der jeg skal være en ambassadør for både Glåmdalen og regionen, inn mot yngre grupper, sier hun.

Vi trenger sårt tilflytting, og kanskje er vi for beskjedne til å fortelle alt det positive ved å bo i Kongsvingerregionen. Friluftsliv, musikkliv, natur og alt som hører fritida til, er viktig, men boligmarkedet og arbeidsplasser er kanskje enda viktigere. Frida, som er fra Elverum, har ikke rukket å bli så kjent i Kongsvinger, men hun «jobber med saken», og ser at Kongsvinger ikke er så ulikt hjembyen, der hun fortsatt bor. Ambisjonen for jobben, er klar:

– Jeg vil nå ut til så mange unge lesere som mulig, og det er jo det hele prosjektet «Treffes» er tuftet på; at gode krefter i regionen står sammen og framsnakker distriktet og skaper blest om det, sier Frida.

Tilbakemeldingene hun har fått fra yngre lesere, og hva tallenes tale viser, er at «breaking news» og folkelige saker, er det som slår best an:

– Det er det nære og kjære, og alt som har med etablering å gjøre, når man har kommet til den fasen i livet. Det handler om både bil og barn, bolig og jobb, samliv og familie, sier hun.

(Saken fortsetter etter faktaboksen)

FAKTA

Denne artikkelen er en del av #treffes!

  • #treffes er en digital uke om mulighetene i regionen vår.
  • Les artikler og se filmer om livet som leves her, folk som har flyttet hjem, møteplasser, spennende jobber og om framtidsutsiktene.

Du finner alle historiene på glomdalen.no/treffes

#treffes er et samarbeid mellom Glåmdalen, kommunene og næringslivet i Kongsvingerregionen.

Ikke viktig med 40 utesteder

Hennes inntrykk av sin egen generasjon og de opp mot 40, er at et aktivt liv på fritida, gjerne utendørs, er det som fenger mange.

– Det er litt enten-eller, sier Frida, som selv har erfaring som journalist fra Østlendingen, hun har en bachelor i journalistikk, og et studium i internasjonal kommunikasjon, som brakte henne til Australia:

– Den største forskjellen fra Norge til Australia, var jo klimaet. Det var veldig varmt. Så hadde vi bare 13 uker lange semestre, og 4 måneder lang sommerferie. Det var veldig intenst på skolen – når det sto på som verst, sier hun.

Frida bodde i Oslo fra 2017 til januar 2020. Da flyttet hun hjem til Elverum for å fullføre bacheloroppgaven i journalistikk, og arbeidet også parallelt i Østlendingen, Glåmdalens søsteravis lenger nord, som også er en del av Amedia-familien.

For henne var det ikke noe «tap» å flytte fra hovedstaden:

– I Oslo er det alltid bråkete. Jeg setter mer pris på roen her i en småby, enn å ha 40 utesteder å velge mellom, sier Frida.

24-åringen har allerede investert i rekkehus i hjembyen; noe som ville vært helt utenkelig i Oslo:

– Der har jeg venner som har gitt 2,3 millioner kroner for en bitteliten leilighet på bare 22 kvadratmeter.

Nå jobber hun som så mange andre i all hovedsak på hjemmekontor, og dermed er Elverum basen de fleste dagene. Men det blir mer «farting» ned til Kongsvinger etter hvert som restriksjonene forhåpentligvis blir lettet på.