‒ Vi forventer ikke at folk skal være totalt avholdende fra alkohol og andre rusmidler, men vi ber om at folk stopper opp litt på Rusfri dag og tenker på de som sliter fordi de selv eller noen av deres nærmeste har rusproblemer. Vær rusfri denne dagen, oppfordrer initiativtaker bak Rusfri dag, Knut Haugsvær i Frelsesarmeen.

I Kongsvinger vil Frelsesarmeens rusomsorg (Linken/Jobben) markere dagen sammen Frelsesarmeen korps og vil i den anledning rigge til en stand i bankparken hvor vi byr på alkoholfrie drinker og deler ut diverse flyers og reklamemateriell. Vi stiller med både personell og brukere av Linken/Jobben, og korpset, og håper mange tar en tur bort for en hyggelig prat.

Det er femte året Rusfri dag markeres i år. Siden Frelsesarmeens innstiftelse i 2011 kjenner stadig flere til dagen fra personlig møte på gata, medieomtale og spredning via mange samarbeidspartnere (se fakta).

Folk kjenner seg igjen

Haugsvær viser til at cirka 100.000 barn og unge lider fordi en av foreldrene drikker for mye. Og en ny undersøkelse utført av TNS Gallup for Actis – rusfeltets samarbeidsorgan, viser at en av tre mener det drikkes for mye i arbeidslivet. − Dagen har blitt stadig viktigere for å bevisstgjøre folk både om sine holdninger til og sin omgang med rusmidler. Når vi treffer folk på gata på Rusfri dag opplever vi at folk kjenner seg igjen i problemstillingene, sier Haugsvær.