Åpent hus hos KIW og villdyra

«GALLERI BJØRNEN»: Kjell Ivar Wålberg har «tapetsert» bua på Nordre Lønnhaugen med bilder av ville dyr.

«GALLERI BJØRNEN»: Kjell Ivar Wålberg har «tapetsert» bua på Nordre Lønnhaugen med bilder av ville dyr. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

GRUE: I pinsen kan du oppleve utstillingen «Vi som bor i skogene» i Galleri Bjørnen på Grue Finnskog. Fotografen Kjell Ivar Wålberg inviterer til åpent hus på Nordre Lønnhaugen.

DEL

Den pensjonerte pensjonisten har ikke pensjonert kameraet sitt. Tvert imot. Han er mer travel enn noensinne. Alltid på farten i skogen - på jakt etter gode motiver. Hovedtyngden av fotografiene er fra Finnskogen.

– Det unike med galleriet er at her finner du bilder av en rekke dyr fotogafert innenfor en avstand av maksimum 250 meter fra galleriet på Lønnhaugen. Det gjelder blant annet bilder av bjørn, jerv, gaupe, ulv, kongeørn, mår og grevling. Her snakker vi virkelig om kortreiste bilder, sier Kjell Ivar Wålberg.

Han legger til at det også er andre bilder i galleriet enn de han har fotografert rundt stuedøra.

(Teksten fortsetter under bildet)

KORTREIST: Alle dyrene på montasjen er fotografert på Lønnhaugen, innen en omkrets på maks. 250 meter fra galleriet, så her snakker vi virkelig om kortreiste bilder, forteller Kjell Ivar Wålberg.

KORTREIST: Alle dyrene på montasjen er fotografert på Lønnhaugen, innen en omkrets på maks. 250 meter fra galleriet, så her snakker vi virkelig om kortreiste bilder, forteller Kjell Ivar Wålberg. Foto:

– Jeg har ikke SETT alle dyrene som er fotografert. Lokale bjørner og gauper har jeg bare fotografert meed ulike former for kamerafeller. Jeg har også massevis av bjørnebilder som er resultat av fysiske bjørnemøter, men det er altså ikke på Finnskogen.

De senere årene har jeg fotojaktet bjørn mange ganger i Sverige, der det er tusenvis ganger større sjanse for å se bjørn i deres bjørnerikeste områder enn på Finnskogen. Likevel har også flertallet av disse turene vært bomturer, sier den erfarne fotografen, som i flere tiår var journalist i Glåmdalen.

Få nyhetene rett på din mobil

Trafikkaos? Storbrann? Ny ordfører? Nå kan du bli varslet om de viktigste nyhetene fra Glåmdalen direkte på din mobiltelefon.

Det er enkelt og det er helt gratis. 

Han forteller at «Galleri Bjørnen» egentlig er ei bu som han satte opp som et sted hvor han kunne lagre sine fysiske bilder mellom diverse utstillinger.

– Så «tapetserte» jeg veggene med bilder. Da var det noen som mente at jeg burde ha noen åpne dager, og da var det i gang. I fjor hadde jeg mange begeistrede og engasjerte besøkende under tilsvarende åpne dager. Bildene er i hovedsak de samme som i fjor, for det er ikke gjort i en bråvending å ta masse nye dyrebilder. Men det er noen helt nye bilder - blant annet et gaupebilde som jeg er rimelig godt fornøyd med, sier Kjell Ivar.

Derfor åpner han «Galleri Bjørnen» på nytt i pinsehelga. På ettermiddagen fra 18. til 21. mai. Dersom det blir finvær lover vertskapet kaffe på terassen. Veien finner du ved å følge skiltingen fra Svullrya.

Artikkeltags