Nylig la fire fotballmammaer i KIL ut følgende på Facebook:

Kan få nytt liv

«Vi har en drøm om at alle som vil, skal få være med og sparke fotball. Derfor ønsker vi å samle inn brukt fotballutstyr og KIL-klær. Dette må være helt og pent. Klærne selger vi billig, og inntektene går til breddefotballen.»

Kirsti Skjæran, som har en sønn på G16-laget, er den som har tatt initiativet, og hun har i det små selv samlet inn og fordelt både fotballsko og klær internt i gruppa si i lengre tid.

– Jeg har lenge tenkt jeg skulle få til noe mer organisert rundt dette, og nå er det virkelig tida for det. Økonomien er blitt strammere for mange, og det er også miljøvennlig å bruke klærne og fotballsko om igjen. Og mye av det er jo veldig lite brukt, så det er synd om det ikke får et nytt liv som flere kan få glede av, sier hun, og legger til at klær og sko må være helt og pent.

Vokser fort

Det er snakk om både shortser, treningstøy, gensere og altså ikke minst fotballsko.

– Ungene vokser jo så raskt, at det kan være behov for både to og tre størrelser i løpet av en sesong. Det har i hvert fall vi opplevd, sier Kirsti.

Drakter får spillerne utdelt og lånt for sesongen.

Innsamlingen av KIL-utstyr, klær og fotballsko vil foregå utenfor Kongsvingerhallen torsdag 13. april fra 16.30, da er det kick-off for sesongen. Utsalget skjer på markedet i Gågata lørdag 29. april mellom 11.00 og 14.30, og prisene blir mellom 20 og 50 kroner.


– Vi tar en liten sum for hvert plagg eller sko-par, heller enn å gi bort. Det vi får inn, skal vi bruke tilbake inn i lagene, som for eksempel noe så enkelt som innkjøp av solbærsaft til å ha på kalde treninger utover vinteren, sier Kirsten.

Kommunen og KIL breddefotball i fellesskap er også med på å sponse deltakeravgift for dem som har problemer med å få pengene til å strekke til.