Kjent for mange er det at KIL på lørdag kan sikre opprykket mot Fløya i Tromsø. Kampen får du selvfølgelig se hos Glåmdalen, men det er ikke den eneste.

Glåmdalen har denne lørdagen valgt å kjøre en maratonsending, som starter fra klokken 13.00.

Først ut er det KIL 2 som skal møte Ull/Kisa 2 på Gjemselund Stadion. Deretter, klokken 15.00, møtes Kongsvinger og Brandval til seriefinale i 6. divisjon på samme stadion.

KILs kamp mot Fløya skulle i utgangspunktet starte klokken 17.00, men på grunn av meldt snø i Tromsø, ble kampen flyttet en time frem, til 16.00. Det betyr at andre omgangen i 6. divisjonskampen vil krasje med Fløya-KILs første omgang. Men fortvil ikke, begge kamper vil bli sendt med to forskjellige produksjoner.

Vil slå Kongsvinger

Arild Bjerke i Brandval IL er storfornøyd med at det gjøres litt ekstra ut av oppgjøret, og at kampen i seg selv får TV-tid.

– Der synes jeg Glåmdalen er flinke, og det er artig at det gjøres slike grep med oss som er «små». Det er veldig fint, og det tror jeg gutta ser veldig frem til.

– Jeg regner med dere har lyst til å slå Kongsvinger på Gjemselund?

– Det blir en happening. Vi har selvfølgelig lyst til å vinne kampen, og vi skal blø for drakta når vi har den på oss. Vi slo dem 3–2 i det motsatte oppgjøret, så det er fullt mulig å slå de nå også.

– Viktig å komme i gang igjen

Etter at pandemien brøt ut i Norge har det vært lite aktivitet og kamper, og for Bjerke og Brandval har det vært fint å komme i gang igjen.

I motsetning til mange andre idrettslag, har de ikke merket noe særlig frafall, da det heller har vippet andre veien.

– Vi synes nesten det har blitt for mange kamper, vi er ikke vant med at kamper spilles ut i november. Akkurat det er uvant, men det har likevel vært moro. Å komme i gang igjen ordentlig etter korona har vært kjempeartig. Det var viktig for mange tror jeg, og det er gledelig å se at gutta kom tilbake igjen til oss. Vi har heller hatt en tilvekst.

– I Brandval IL tar vi imot alle, uansett, legger Bjerke til.

– Sesongen har vært positiv og mange har fått spilt. Det viktigste for oss er at vi har et møtested og spiller fotball, selv om vi ønsker å vinne hver gang vi har på oss drakta.

For å ta førsteplassen i 6. divisjon, må Brandval slå Kongsvinger på Gjemselund lørdag. Kongsvinger klarer seg med uavgjort. Vinneren av førstedivisjon vil måtte spille kvalik for å eventuelt rykke opp til 5. divisjon.

Dette er lørdagens fotballmeny:

* 12.55: KIL 2 – Ull/Kisa 2 på Gjemselund Stadion. Kampen kommenteres av Henning Danielsen.

* 14.55: Kongsvinger – Brandval, seriefinale i 6. divisjon på Gjemselund Stadion. Kampen kommenteres av Henning Danielsen og Patrick Holtet.

* 15.50: Fløya – KIL på Fløya Arena m/Nettkjenning-studio før, i pausen og etter kamp. Kampen kommenteres av avisa Nordlys og kampstart er 16.00.