Gå til sidens hovedinnhold

Edvartsen klar til kamp mot NFF: – Fryktkulturen skal til livs en gang for alle

Artikkelen er over 3 år gammel

Den tidligere toppdommeren la ut meldingen på sin Facebook-konto.

Saken rundt Svein-Erik Edvartsen og NFF har preget nyhetsbildet i store deler av 2017. Den tidligere toppdommeren ble i september sparket fra sin jobb som seksjonsleder i Norges Fotballforbund.

Siden har Edvartsen varslet, gjennom advokat John Christian Elden, at han har stevnet Fotballforbundet for Oslo tingrett.

– I påstanden i stevningen til Oslo tingrett krever jeg å få jobben min tilbake, sier Edvartsen til Nettavisen.

Han henviser til sitt innlegg på Facebook der han forklarer hvordan han har opplevd det han kaller en «fryktkultur» fra forbundet.

Den karismatiske dommeren forteller at siden hans konflikt ble kjent, der det kom fram en «gjensidig mistillit» mellom dommeren og forbundet, har tidligere kollegaer vært redde for å ta kontakt i frykt for reprimande fra NFF.

Edvartsen ferdig i NFF 

«Alle – uten unntak – som jeg har hatt god kontakt med siden mai 2017 er livredde for at jeg skal fortelle noen at de har kontakt med meg. Dette pga. frykt for egen karriere uansett om den er sivil i NFF eller dommermessig. Jeg har aldri opplevd maken til fryktkultur i løpet av mine 38 år på den kloden. Dette er bare trist, trist og trist», skriver Edvartsen på Facebook.

Han er misfornøyd med mangelen på kommunikasjon mellom seg selv og fotballforbundet. Han forteller også at han måtte lese i media om sin egen oppsigelse som seksjonsleder, før han hadde fått beskjed fra egen arbeidsgiver.

«Jeg leste altså i media at jeg hadde fått sparken (generalsekretæren var sitert) før drøftelsesmøtet. Etter dette toppet generalsekretæren bla kransekaken med å lekke egen feilsendt mail til sitt faste mikrofonstativ TV 2 Sporten (som for øvrig er klaget inn til PFU) som forsøk på skadebegrensing», skriver Edvartsen.

Edvartsen har stevnet NFF 

Nettavisen har vært i kontakt med generalsekretær i Norges Fotballforbund, Pål Bjerketvedt, men han ønsket ikke å kommentere saken.

Kommentarer til denne saken