- Sterkt av Sander

Artikkelen er over 13 år gammel

Resultatet var både gledelig og overraskende, sa Sander-veteranen Terje Berg, med en fortid i LSK.

DEL

Dette ble en spesiell kveld for en av Sanders største fotballpersonligheter. Terje Berg spilte for Lillestrøm i to perioder. Siste gang i 1982. Fra tribuneplass fulgte han i går odølingenes tapre forsøk på å stoppe storklubbens marsj mot Ullevaal.

Allerede i 1970 viste Terje Berg seg som en lovende spiss. Belønningen ble to kamper på det norske juniorlandslaget. Noen år senere var han på plass i norsk fotballs øverste divisjon

- Jeg hadde to perioder i Lillestrøm. Det var en herlig tid. Det var min tidligere trener i Sander, Joar Hoff, som hentet meg til Åråsen. Jeg var der i sesongene 1975 og -76, og i 82. Midt på 70-tallet hadde vi et bra lag, med storheter som Tom Lund, Frank Grønlund, Tore Kordahl og «Toro» Johansen.

- I 1976 ble vi seriemestere. Det var også stort å komme tilbake til Åråsen som Vålerenga-spiller i 1978. Da slo vi Lillestrøm 3-1 i siste serierunde og sørget for at seriemesterskapet havnet hos Start, sier Terje Berg.

- Prikkfritt

- Defensivt spilte Sander nærmest prikkfritt. Det ble slett ingen sprekk, slik mange fryktet på forhånd. Jeg må si at Sander overrasket stort. Hele laget gjorde en forsvarsmessig glimrende jobb. Dette var veldig positivt.

LSK dominerte stort i banespillet. Og vertenes midtbane ble lite synlig framover på banen. Der kjempet Øivind Berg tappert mot overmakten.- Det ble mye enveiskjøring. Noe annet var ikke å vente. For Sander var det hyggelig at LSK-scoringene uteble. Men slik blir det ofte i cupens innledende runder.

Artikkeltags