Roy Holth var i flere år inne som investor i KIL. De to siste sesongene har den lokale forretningsmannen holdt en lav KIL-profil, men nå har han igjen funnet fram sjekkheftet for å hjelpe KIL med en planlagt treningsleir i Larvik i neste uke.

KIL hadde ikke råd

- Vi er selvsagt glad for å få hjelp utenfra for å få gjennomført denne treningsleiren. Vi så at det var viktig for laget å reise bort for å få trent i ro og fred, men uten den ø konomiske støtten vi nå har fått, ville det ikke blitt noen treningsleir. KIL har rett og slett ikke penger til et sånt løft per i dag, sier daglig leder Jens Njøsen.

Glåmdalen vet at Holth dekker store deler av oppholdet, mens KIL i disse dager prøver å skrape sammen de siste kronene til den fem dager lange oppkjøringsperioden.

Møter «Ollie»

Denne uka har KIL-gutta fått en etterlengtet ferie. Batteriene var utladet etter to måneders hardkjør.

Men torsdag i neste uke samles gjengen igjen for å stå best mulig rustet til en høstsesong som kan bli et rotterace mellom KIL og Ull/Kisa i kampen om opprykk til 1.divisjon.

KIL skal igjennom et tøft treningsprogram med to daglige treninger bå de fredag, lørdag og søndag. Samlinga avsluttes med kamp mot 2.divisjonslaget Larvik Fotball mandag 14. juli. Dette laget trenes av Ole Einar Martinsen, som har med seg Vidar Evensen som spillende hjelpetrener og Caleb Francis som spiss.

Det sosiale viktig

- Jeg tror alle gutta brukte opp de siste restene av energi i andre-omgangen mot Eidsvold Turn, så de fleste var nok glad for å få litt ferie nå.

- Selve treninga kunne vi nok gjort like bra på Gjemselund, men vi synes det var viktig å få spilt en kamp mot et bra lag i denne perioden. I tillegg er det sosiale også en bit vi mener er viktig, sier KIL-trener Vegard Skogheim.