R&Å overrasket alle

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

En real cupbombe gikk av når Raumnes og Årnes møtte KIL 2 i finalen av vintercupen i helgen.

DEL

– Dette var moro. Over all forventning. En finale var rein bonus for oss uansett, sier Arnfinn Engerbakk, trener for R&Å.

Den tidligere KIL-spilleren tok tidligere i vinter over som trener for laget fra Årnes, og fikk altså sin første triumf i den tradisjonelle vintercupen som Galterud arrangerer.

Straffer avgjørende

Engerbakk forteller at målet for turneringen var å vinne puljen og avansere fra gruppespillet. Det gjorde de og Eidskog ble semifinalemotstander.

– Målet var å vinne pulja. I semifinalen spiller vi en meget god kamp hvor vi virkelig fortjener å vinne, forteller han.

Siden R&Å spiller i 5. divisjon fikk de to straffer for å veie opp divisjonsforskjellen mot finalemotstander KIL2 som spiller i 3. divisjon.

Disse ble sikkert satt i mål. Og til tross for et voldsomt kjør fra KIL-gutta i første omgang red de stormen av og slapp med et baklengs. I tillegg hadde Nes-laget den nødvendige flaksen på sin side da KIL også misset straffe i første omgang. Dermed ble divisjonsstraffene avgjørende for Nes-laget.

Heldig seier

Det må legges til at R&Å vant på ingen måte fortjent i finalen. Det ble til tider enveiskjøring mot Raumnes og Årnes-målet.

– Vi er heldige. Vi blir tidvis rundspilt av et godt KIL-lag, men vi får etter hvert kampen inn i vårt spor og da blir KIL-gutta frustrert, sier Engerbakk.

Med en god miks av unge og rutinerte spiller har Engerbakk en solid stall. Blant de viktigste bidragsyterne er den tidligere Sander-spilleren Tor Øystein Granli.

– Vi er heldige som har en rutinert og god spiller som Tor Øystein. Han blir nok viktig for oss framover, fortsetter han.

Skal rykke opp

Engerbakk er soleklar på målsettingen for året. Opprykk!

– Kun opprykk er godt nok denne sesongen, sier han bestemt.

For å klare dette fokuseres det på bygge treningskultur.

– R&Å har aldri hatt noen solid treningskultur. Det er dette vi kommer til å jobbe bevisst med framover, avslutter Engerbakk.

– Fornøyde arrangører

Også arrangørene av årets vintercup er fornøyde med gjennomføringen. Turneringsleder Ole Gunner Holen forteller at tilbakemeldingene fra deltakerne har utelukkende vært gode.

– Vi setter pris på gode tilbakemeldinger. I tillegg er det gledelig at det har vært mye folk innom hallen i løpet av disse to helgene. Sportslig sett har det også vært bra. Mange jevne, gode kamper, forteller Holen.

Dette var den 19. utgaven av den tradisjonelle cupen. Når 20-års-jubileet sparkes i gang neste år lover Holen noe ekstra.

– Vi skal prøve å få til ett eller annet til neste år, forteller Holen.

Artikkeltags