Gå til sidens hovedinnhold

Linnes om netthetsen: – Mange fotballspillere som føler på det

Artikkelen er over 3 år gammel

SANDVIKA: Galatasaray-spilleren er glad for at temaet har fått oppmerksomhet.

(NETTAVISEN): I forrige uke gikk samboeren til sørodølingen Martin Linnes, Elisabeth Haugen, hardt ut på sin egen blogg mot nett-troll som har vært negative mot Tyrkia-proffen.

Da NTB snakket med Linnes om blogginnlegget var det en stolt Linnes som forsvarte samboeren, og saken var den desidert mest leste sportssaken hos Nettavisen på fredag.

Overfor Nettavisen innrømmer han at det er vanskelig å unngå å få med seg hatet som dukker opp i kommentarfelt og sosiale medier.

– Lært meg å leve med det

– Ja, det er klart det. Det er bare sånn det er med Twitter og sosiale medier og alt som er nå, da får du det med deg. Så er handler bare om hvordan du håndterer det. Jeg har lært meg å leve med det, så jeg er vant til det, men jeg tipper det er enda vondere for familie og venner og kjæreste som får det med seg, sier Linnes til Nettavisen under pressetreffet i Sandvika på lørdag.

– Hvordan lærer du deg å leve med det?

– Det blir litt å se det og så la det gå ut igjen. Hvis du hører noe går det inn i det ene og ut av det andre øret. Å takle både medgang og motgang, det er det alt handler om. Gjennom karrieren min har jeg surfet litt på en bølge i lang tid, så har det buttet litt etter at jeg kom til Tyrkia før det har løsnet igjen nå. Det er sånn fotballen er, svarer han.

– Det går opp og ned, og folk er veldig engasjert og glad i fotball, så det er mange som mener mye. Det handler om å stå i det og tenke på hva du kan gjøre ut av det for å bli bedre.

– Mange som føler på det

Han forteller at samboerens blogginnlegg kom som et aldri så lite lyn fra klar himmel.

– Jeg ble litt tatt på senga da jeg leste det. Jeg hadde ikke forventet at hun skulle trøkke såpass til på bloggen som hun har startet, og jeg visste ikke så mye om det, sier Linnes.

 

– Men hun har et veldig engasjement for fotball, og først og fremst for meg. Hun ønsker alt godt for meg, og at jeg skal ha det bra, så hun bryr seg bare og ønsker å ta det opp. Det synes jeg er helt greit. Det er mange i fotballverden som føler litt på det med hets, og at mange skal mene mye og sånne ting. Jeg synes det er gøy at det får litt oppmerksomhet, fortsetter han.

Blir lite anerkjent i Norge

Og selv om netthets mot fotballspillere i utgangspunktet skal være en unødvendighet, er det særs liten grunn til hets mot Galatasaray-backen. Han spilte seg til fast plass på laget på vårparten i fjor, og har spilt hver eneste kamp han har vært tilgjengelig til i starten av årets sesong.

De eneste kampene han har mistet var to kamper etter forrige landslagssamling på grunn av en skade.

– Det er en kjempehverdag med førstelagsspillere fra en så stor klubb, og så mye fans. Det er dritkult, sier han.

Galatasaray har både i år og i fjor måttet nøye seg med deltakelse i Europa League, men klubben er som regel en gjenganger i Champions League. I 2013 gikk laget helt til kvartfinalen, der Real Madrid sto i veien for avansement på tross av at det spanske storlaget ble slått hjemme i Istanbul.

Året etterpå ble Chelsea for sterke i åttedelsfinalen.

Linnes tror ikke nordmenn flest forstår hvor stor klubb Galatasaray egentlig er.

– Noen nordmenn vet det. De fleste andre vet det ikke. Det er en ufattelig stor klubb både i verden, og i hvert fall i Tyrkia, så det er en veldig kul plass å spille fotball. Spesielt når det går bra, sier han.

– Godfølelse før Nord-Irland-kampen

Men akkurat nå er det landslaget som gjelder, og hjemmekampen mot Nord-Irland på søndag. Linnes fikk spille hele kampen mot San Marino på torsdag, etter å ha måttet steppe inn for en skadet Jo Inge Berget i siste minutt.

Han håper han får beskjed på et litt tidligere tidspunkt dersom han tas ut i førsteelleveren på søndag.

– Ja, jeg håper jo på det. Nå rakk jeg heldigvis å varme opp, og slapp strekk og skader. Vi er profesjonelle og forbereder oss, uansett om man er i startelleveren eller ikke, på vanlig måte. Skader kan skje og det er bare å være klar hvis muligheten skulle dukke opp, sier han.

Linnes er optimistisk på det norske lagets vegne før Nord-Irland-kampen.

– Vi har en godfølelse i kroppen nå, jeg må innrømme det. Det var en positiv opplevelse i San Marino der jeg synes vi gjør en bra innsats, er profesjonelle og får til mye av det vi har lyst til å få til, sier han. 

– Så jeg synes det ser bra ut, så får vi se hva Nord-Irland har å by på. Det blir en helt annen kamp, selvfølgelig, men jeg tror vi er klare for det.

Kommentarer til denne saken