Gå til sidens hovedinnhold

Hammarby for Hammarström

Artikkelen er over 7 år gammel

Johan Hammarström er smigret over å være en av to kandidater til den utsatte, men spennende jobben som sportssjef i Superettan-klubben Hammarby.

Johan Hammarström har etter at han la som spiller vært involvert på mange nivåer og i ulike typer jobber innen idrett og fotball.

Han har vært en de mest suksessrike dametrenerne i distriktet etter å ha tatt KILs damelag fra 3. til 1. divisjon. Han har fem år bak seg som sportssjef for fotball ved NTG Kongsvinger, og han har de siste årene jobbet som KIL Fotballs daglige leder.

Men nylig fikk han en invitasjon fra gamleklubben Hammarby.

Klubben ville snakke om ham om den ledige jobben som sportssjef for klubbens hardtsatsende Superettan-lag. I forrige uke var han på plass og så på forholdene, og nå sitter han på kontoret på Gjemselund og tenker.

– Jeg fikk beskjed om at jeg var en av to kandidater til jobben, forteller Hammarström.

– Stor avgjørelse

Han understreker at klubben ikke har gitt ham noe formelt tilbud ennå, og han vet fremdeles ikke hva han kommer til å svare dersom tilbudet kommer.

– Det er en stor avgjørelse i livet. Jeg må innrømme at det er jævlig smigrende at Hammarby vurdere meg i en slik høyprofilert og krevende stilling, men samtidig mistrives jeg ikke på Kongsvinger heller, og jeg har jo mine barn i skole her, så det er ikke enkelt å si hva det ender med, forteller han.

I tillegg er det etter det Glåmdalen forstår også en stilling som lønnsmessig vil ligge et hav unna det han har som daglig leder i KIL Fotball.

– Men det er ikke lønnen som er viktig for meg. Det er en utsatt stilling. Hammarby er en av de mest populære klubbene i Sverige og de har 15.000 tilskuere på hver eneste hjemmekamp. Trykket er stort og flere av de som har hatt stillingen tidligere har fått direkte trusler. Det er selvsagt ting som må være med i en helhetsvurdering dersom jeg får tilbudet. Men på den annen side frister det å være med på å bygge opp noe, sier han.

Dersom han får – og takker ja til – jobben blir han sjef for klubbens sportsavdeling. Det innebærer mye ansvar hvor store penger er involvert. Han vil også være hovedtrenerens sjef, holde tett dialog med klubbens fotballakademi og være med i prosessen med å bygge et slagkraftig lag.

Risikosport

Hammarby er sportslig i en posisjon klubbledelsen absolutt ikke er fornøyd med. De kjemper riktignok på øvre halvdel av Superettan (Sveriges svar på Adeccoligaen, red.anm.), men det er ikke godt nok. Det er opprykk som gjelder, og de store kravene til sportslige resultater kan også gjøre jobben usikker.

– Det er selvsagt en risiko. Jeg kan selvsagt ende opp med å drite meg skikkelig ut og få fyken etter ett år. Da er det kanskje ikke noen jobb for meg å komme tilbake til her i Kongsvinger heller. Det gror ikke akkurat arbeidsplasser på trær her i byen, så det blir også med i vurderingen, sier Hammarström.

Kjent i klubben

– Hvorfor tror du at du er ønsket i denne stillingen?

– Jeg spilte jo i klubben det meste av min aktive karriere. Jeg kom dit som 13-åring og reiste da jeg var 29. Jeg har 10 sesonger på klubbens A-lag og jeg tror nok det at jeg kjenner til klubben såpass er en av årsakene. I tillegg har de sikkert fått med seg at jeg har vært sportssjef ved NTG, trener og daglig leder her i Kongsvinger. Men jeg håper også at det er fordi de vet hva slags mennesketype jeg er og at det samsvarer med det de ønsker til en slik stilling.

– Når vet du om du får tilbudet?

– Dersom de går for meg vil jeg tro at jeg vil få et eventuelt tilbud i løpet av en ukes tid.

– Dersom tilbudet lå foran deg akkurat nå. Hva sier magefølelsen, Ja eller nei?

– Det kan jeg ikke svare på. Det er mange tanker om dagen, men jeg har ikke landet på noe standpunkt. Det kan like gjerne ende med at jeg takker nei, som at jeg slår til, sier KILs daglige leder.

Glåmdalen forsøkte i går å komme i kontakt med Jens Gustafson i styret i Hammarby IF for en kommentar, men lyktes ikke å få kontakt.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.