Nye høyder for unge Salberg: Debuterte i 1. divisjon som 14-åring

Fram med flagget: Jon Anders Salberg tar stadig nye skritt mot drømmen som proffdommer.FOTO: Øystein Engh

Fram med flagget: Jon Anders Salberg tar stadig nye skritt mot drømmen som proffdommer.FOTO: Øystein Engh

Artikkelen er over 3 år gammel

KONGSVINGER/ÅSNES: I en alder av 14 år har Jon Anders Salberg fra Flisa allerede debutert som linjedommer i 1. divisjon. Det gjorde han på Gjemselund, da KIL Damer møtte Fløya, søndag.

DEL

Forrige gang det sto om Jon Anders Salberg i Glåmdalen, var han travelt opptatt med dømming på Norway Cup.

Før den tid hadde han dømt 2. divisjon kvinner og 4. divisjon herrer som assistent, men nå er han kommet enda et skritt lenger. Det hele har gått veldig fort for Salberg, men er man god nok, er man også gammel nok.

– Jeg har fått gode tilbakemeldinger underveis. Det er blitt mye kamper – mer enn jeg trodde – men å ta på seg de kampene som kretsen spør etter er det viktigste, sier Salberg.

– Hadde kontroll

På Gjemselund var ingen dommerveileder på plass, men selv var Salberg godt fornøyd med egen innsats.

– Jeg fikk ikke noen konkrete tilbakemeldinger, men jeg føler at det gikk ganske bra. Vi hadde kontroll, og vi klarte å holde fokus hele matchen. Jeg fikk en god følelse etter kampen.

– Nå håper jeg det blir mer. Jeg synes det er ganske stort å få dømme på dette nivået. Det setter jeg pris på. Det er veldig moro med nye utfordringer, sier Salberg.

– Hva er vanskeligst som linjedommer?

– Det er nok endel klabb og babb inne i feltet. Å dømme offside på frispark kan være vanskelig, men denne kampen gikk ganske rolig for seg.

Ingen aldersgrenser

Videre kan ingen aldersgrenser sette strek på hvor høyt nivå Salberg får lov til å dømme, men 14-åringen har foreløpig ikke noe hastverk med å komme enda lenger.

– Jeg får nok ikke dømme i Toppserien enda. NFF setter opp dommere der. Jeg er villig til å dømme enda mer på flere steder, men jeg har ikke tenkt så veldig mye.

– Jeg har ikke hørt noe mer nå. Kamper blir satt opp uke etter uke, men jeg håper selvfølgelig at jeg får dømme mer. Det er veldig moro, sier han.

Kul deltidsjobb

Som suverent yngst i sin krets, har ikke Salberg bare fått en pangstart som dommer, men også fått en ganske kul deltidsjobb ved siden av skolen.

– Første kampen min var på søndag, men bare tiden får vise hva jeg får. Det er ikke så langt til Lillestrøm, også er det endel Oslo-lag. Vi får se.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken