– Vi fikk melding ved 00.30-tiden om at det sto biler hele veien bort til tunnelen, opplyser operasjonsleder i Øst politidistrikt, Atle Vesttorp.

Fra Venteplassen på Gardermoen til tunnelen under Fv. 1566 er det omtrent 300 meter.

– En patrulje tok dermed turen bort og fikk fjernet flere biler, fortsetter operasjonslederen.

Etter en halvtime var 90-sonen ryddet for biler, og politiet forlot stedet.

Truet med bøter

Tidligere i sommer truet politiet med bøter og borttauinger for å rydde opp i det gjentakende problemet.

– Vi kan skrive både bøter og taue inn biler når de står trafikkfarlig til, sa operasjonsleder Tom Sandberg i Øst politidistrikt den gang.

Samme dag hadde politiet reist ut til rasteplassen langs E16 inn mot Gardermoen fire ganger, etter at biler ble stående langs veien.

– Om vi ikke har tid til å være der over tid, gir vi advarsler og ber folk kjøre. Det kan det bli en slutt på, og det kan bli aktuelt for våre patruljer å skrive bøter og jage folk videre.

– Da kan man like gjerne betale for parkering på flyplassen som å betale for en bot, poengterte han.

Bare noen dager etter trusselen, bøtela de tre sjåfører.

Lot det bli med advarsel

Tross flere hundre meter kø langs 90-sonen, ble det ikke skrevet bøter denne natten.

– Det står i alle fall ingenting om det i loggen, opplyser Atle Vesttorp.

Hele problemet oppsto da lufthavnen innførte sitt nye parkeringssystem, hvor man kun kan stå parkert gratis en kort periode når man venter på reisende.

– Derfor ser vi at mange heller velger å stille seg på rasteplassen for å vente. Problemet er de som står i veien i stedet for, sa politiførstebetjent og fungerende avsnittsleder ved Gardermoen politistasjon, Bent Larsen, for to uker siden.

Opphold på KISS & FLY er gratis i inntil sju minutter, men overstiges dette påløper en parkeringsavgift. Avinor anbefaler derfor folk å velge korttidsparkeringen ved siden av for lengre opphold, står det på hjemmesiden.