Viaplay har tatt over rettighetene til Premier League foran denne sesongen, og fredag kveld starter sesongen med Martin Ødegaards Arsenal mot Crystal Palace.

Men grunnet en uenighet mellom Telia og Viaplay Group vil mange nordmenn ikke få muligheten til å se Premier League-åpningen og de resterende kampene på lineær-TV.

For øyeblikket er det også lite som tyder på at medieselskapene vil komme til enighet i løpet av den nærmeste fremtiden.

Les også: Ødegaard avslører kuppforsøk: – Han bare lo

– Avsluttet dialogen

Det var VG som omtalte uenigheten først tidligere denne uken, og nå avslører Kim Poder, kommersiell sjef i Viaplay, til Nettavisen at det ikke har vært dialog mellom Viaplay og Telia på flere måneder.

– Vi forhandler ikke med Telia og det er et par måneder siden vi avsluttet dialogen, sier han til Nettavisen.

Les også: Strøm og se fotball: Her er guiden til hvor du kan se ditt lag

Uenigheten dreier seg om videresalget av premiumpakken «V Premium», som inneholder fem nye lineærkanaler som skal vise Premier League.

– Når det gjelder videresalg av V Premium så har vi dessverre ikke kommet til enighet foran denne sesongen, og årsaken er for stor avstand i forhandlingene, forteller Ellen Scheen, kommunikasjonssjef i Telia, til Nettavisen.

Telia opplyste i sin TV-rapport fra februar at de har 477.000 TV-kunder. Dermed vil nesten en halv million nordmenn ikke få muligheten til å se Premier League på lineær-TV.

Les også: Guardiola allerede «lei» av Haaland-spørsmål: – Jeg bryr meg ikke

Enighet med andre TV-distributører

Da Viaplay tok over rettighetene til Premier League inngikk de også individuelle videresalgsavtaler med de ulike TV-distributørene, slik at nordmenn kunne ha muligheten til å se Premier League-fotball på lineær-TV.

Det er kun Telia de ikke har kommet til en avtale med. Premier League vil være tilgjengelig lineært via fire av dem fem største TV-distributørene i Norge: Allente, Altibox, RiksTV/Strim og Telenor.

– Vi er glade for de avtaler vi har med alle de andre distributørene i markedet, sier Poder.

Ifølge Scheen har kun et mindretall av Telia sine kunder betalt for et eget abonnement for Premier League, selv om det er stor interesse for den engelske ligaen.

– Vi er opptatt av valgfrihet for kundene, og slik vi ser det er det viktigere at det store flertallet som ikke ønsker å betale for Premier League skal slippe å betale for noe et mindretall ønsker å kjøpe, forteller hun.

Hør en ny episode av «Sesongkortet» under:

Les også: Hissig Klopp ut mot FIFA: – Jeg blir sint!

Får sett én kamp

Alle Telia-kunder vil imidlertid få tilgang til å få sett én kamp per serierunde med ett av de tradisjonelle topp seks-klubbene på TV-kanalen V4 uten ekstra kostander. Telia-kundene kan også kjøpe abonnement direkte hos Viaplay for å se alt av Premier League.

– Alle våre kunder kan fortsatt kjøpe PL-pakka direkte på vår TV-boks i Viaplay-appen som ligger der, opplyser Scheen.

Den nye Premier League-sesongen sparkes i gang fredag kveld når Crystal Palace og Arsenal møtes klokken 21.00. Du kan følge kampen direkte i Nettavisens livesenter.