Gå til sidens hovedinnhold

Kåret til beste elev på befalskolen

Artikkelen er over 4 år gammel

STAVANGER: Andreas Berger fra Kongsvinger ble fredag kåret til den beste befalseleven ved befalsskolen i Sjøforsvaret ved KNM Harald Haarfagre i Stavanger.

– Det var veldig stort og overraskende. Og det forplikter når jeg nå skal begynne på Sjøkrigsskolen, sier 27-åringen til Glåmdalen.

Beste elev kåres ut fra en helhetsvurdering der vinneren har utvist initiativ og ansvar, og har vist gode resultater i både teori og praksis, særlig innenfor fagfeltet ledelse.

– Jeg liker å jobbe med mennesker og få til ting i team som ikke er mulig ellers. Skape synergier. Synergier er et ord jeg er glad i, sier Berger, som også har bodd i Sør-Odal og i Oslo.

Han tar sikte på en yrkesvei innenfor Forsvaret, men hadde et opphold på fem år mellom førstegangstjenesten og befalskolen.

– Jeg utdannet meg først til kokk etter at jeg tjenestegjorde som byssegutt under førstegangstjenesten. Jeg fikk sans for å lage mat, sier Berger, som også har studert beredskap og krisehåndtering innenfor ledelse ved Høgskolen i Hedmark.

Han har også arbeidet med beredskap og sikkerhet for den norske stat i Sierra Leone.

Så skulle man kanskje tro at Berger ville bruke jula til å slappe av hjemme i Kongsvinger, men nei:

– Nei, jeg skal jobbe som kokk på Hurtigruta i jula, sier han.

Kommentarer til denne saken