Gå til sidens hovedinnhold

Kalender med gammelt Glåmdalen-nytt

Artikkelen er over 4 år gammel

KONGSVINGER: – Nå er det 3818 telefonabonnenter i Kongsvinger–Solør, kunne Glåmdalen melde i januar 1966.

September samme år skrev avisa om at fargefjernsynet skulle demonstreres på Kongsvingermarken.

Disse og mange flere nyhetssaker og annonser som sto på trykk i Glåmdalen i løpet av året 1966 er å finne i Lionskalenderen for 2017.

I år som i fjor har Lions Club Kongsvinger laget en kalender med distriktsnyheter fra 50 år tilbake.

– Men vi har gjort en forandring i år. I fjor var det mange som savnet at man kunne vinne noe på kalenderkjøpet. Før solgte vi adventskalendere og der kunne man vinne premier. Mange savnet dette i forbindelse med 2016-kalenderen. Derfor har vi i år trykket på loddnumre på forsiden, så nå blir det trekning utpå nyåret, kan Lions-medlem Ronald Sveløkken fortelle.

Premier

– Vi bruker 10-tusen kroner av omsetningen til tre premier på fem-, tre- og to-tusen kroner. Vinnernumrene blir offentliggjort i slutten av januar i 2017, opplyser Sveløkken og kan fortelle om at overskuddet av kalendersalget går til humanitære formål både i inn- og utland. Antall kalendere som er trykt opp er 1000. Klubben har en egen kalender komité med Finn Fjellbu som leder.

Det er for øvrig han som har sittet og bladd i 1965 årgangen av Glåmdalen og funnet fram klippene som er å finne i neste års kalender. Kalenderen appellerer nok mest til dem som har levd en stund.

Lions fra 1965

Lions Club Kongsvinger ble stiftet i 1965. For tiden har de rundt 30 kvinner og menn som medlemmer. Av pengene de samler inn går 60 prosent av beløpet til gode formål lokalt og i landet for øvrig. Resten blir brukt til internasjonale oppgaver.

De fleste av klubbens medlemmer skal ut og selge kalendere førstkommende lørdag. De blir å finne fem plasser rundt omkring i Kongsvinger sentrum.

De tre påfølgende helgene blir de også å finne på Brandval, Roverud og Austmarka.

 

Kommentarer til denne saken