Satser på unikt massasjestudio

Se hvordan massasjeapparatet fungerer. Video: Martha-Lill Nordby Hansen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

KONGSVINGER: Her kan kundene massere seg selv ved hjelp av en supermoderne maskin.

DEL

– Nå skal vi ta øverste del av magen. Sett knærne på puta og len deg framover, sier Asta Sateikiene mens hun viser Anne Lise Thoresen fra Austmarka hvordan hun skal gjøre det.

Det er Thoresens første time i det nyåpnede massasjestudioet Studio Figura i Glommengata. Utstyrt med treningstøy og vannflaske får hun demonstrert hvordan hun skal la maskinen utføre 45 minutters behandling. Da hun kommer gående mot resepsjonen etter timen, er det tydelig at kroppen har vært igjennom noe litt uvant.

– Dette var helt rått. Veldig deilig, men jeg kommer til å kjenne det godt i morgen, innrømmer hun smilende, og peker på utsiden av lårene.

Nøye planlagt

Den litt slitne fasaden til Glommengata 55 sier lite om hva som befinner seg innenfor. Når man kommer inn døra blir det raskt tydelig hvilken innsats innehaver har lagt ned. Innredningen er planlagt ned til minste detalj med en blanding av svært moderne apparater og barokkinspirerte møbler.

– Foreløpig har jeg åpent tre dager i uka, men jeg håper å kunne gjøre dette til en fulltidsjobb. I startfasen jobber jeg på sykehjemmet i Grue i tillegg, forteller den ferske gründeren fra Kirkenær.
 

Sosialt

Fire massasjeapparater er plassert etter hverandre. Her kommer venner for å være sosiale samtidig som de gjennomgår behandling. På veggen henger beskrivelse av hvordan man skal sitte, ligge eller lene seg inntil apparatet, og en pipelyd betyr at man skal skifte stilling.

Etter en prøvetime med instruksjon, kan kundene rett og slett gi seg selv massasje. Her er det altså ingen kontakt med fremmede menneskehender, for dem som ikke føler seg komfortable med det.

Det er grove, roterende trekuler som gjør jobben. Innenfor hjulet av massasjekuler ligger et varmeapparat som gir kroppsdelene en behagelig temperatur. Hovedpoenget med behandlingen er å få fart på lymfesystemet slik at avfallsstoffer fraktes vekk raskere.

– Dette er den tredje salongen i Norge som tilbyr slik behandling, forteller Sateikiene, som fikk ideen om egen salong etter å ha prøvd behandlingen i Litauen.
 

– Vil ned i vekt

En time i selskap med maskinen skal tilsvare tre timer med manuell massasje. Man må regne med å bli støl på samme måte som etter en treningsøkt.

Thoresen har lest seg opp på behandlingsmetoden, og vil teste om den kan hjelpe henne ned i vekt. I tillegg til å gi mer energi, skal behandlingen nemlig virke oppstrammende på kroppen.

– Jeg kommer hit uten forventninger, men jeg håper jo på å miste noen centimeter. Jeg kommer til å ta ti behandlinger i tillegg til denne prøvetimen, forteller Thoresen.

Etter massasjen gjør hun seg klar til å gå en tjue minutters tur, slik det anbefales.

– Vent også minst en time med å spise, legger Sateikiene til.

Artikkeltags