Gå til sidens hovedinnhold

Dette bør du gjøre før du tar ut hagestolene

Artikkelen er over 3 år gammel

Lite slår en varm kopp kaffe og en god bok i solveggen i påsken. Men før du drar trestolene ut i snøen, er det lurt å gi beina litt pleie.

Dette er et tips til alle som har planer om å nyte påskesola ute: Sett inn beina på hagestolene med litt olje før du drar dem ut på den snøvåte plattingen. Da lever de lenger.

Enten du skal nyte påsken på fjellet eller i byen, gjelder samme tips. For mange steder er det fremdeles et tykt lag med snø, som ikke ser ut til å forsvinne med det første. Kuldegradene fortsetter, men det har da aldri stoppet oss nordmenn fra å pakke oss inn i boblejakka og sette oss ut i solveggen med en god bok i påsken.

Selv for deg som ikke har snø, lønner det seg uansett å følge oljerådet, skriver ifi.no. For det er ikke bare snø som kan skade stolbeina – all slags fuktighet kan trekke inn i treet når møblene står ute. Og det kan føre til at beina på stoler og bord som står ute råtner eller sprekker opp.

Det eneste du trenger for å beskytte tremøblene før de settes ut, er litt impregneringsolje, et rengjøringsmiddel, en klut, en slipekloss og en pensel. Framgangsmåten er enkel:

 

  • Første regel er å sørge for at stolbeina er rene. Vask gjerne over stolene først, slik at de er klare for utesesongen. Snu deretter stolen på hodet og bruk slipeklossen til å få vekk grus og skitt. Rengjør med et egnet rengjøringsmiddel og la tørke. 
  • Deretter bruker du en pensel til å påføre impregneringsolje på beina, vått i vått, til treet er helt mettet. La det trekke noen minutter. 
  • Bruk en ren fille til å tørke vekk overskytende olje. La oljen tørke så lenge det står på anvisningen.

Nyhetsbrev fra Glåmdalen

Abonnér på Glåmdalens nyhetsbrev og få alle dagens viktigste nyheter rett i mailboksen hver kveld.

Da får du også oversikt over hva som skjer i kveld.

 

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.