De tekniske problemene som førte til full stans i flytrafikken, er løst

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

.De tekniske problemene som førte til full stans i flytrafikken i morgentimene er nå løst, melder Avinor. Det vil bli noen følgeforsinkelser.

DEL

Det gikk cirka én time fra Oslo lufthavn meldte om problemene på Facebook til meldingen kom om at de var løst.

– Trafikken går etter hvert som normalt, men det vil bli noen følgeforsinkelser utover dagen, skriver Avinor.

Ifølge Avinor sin oversikt var det ingen innstilte avganger fra Oslo lufthavn som følge av de tekniske problemene, men fem avganger har fått nye tider.

Oslo Lufthavn Gardermoen meldte om trafikkstansen via Facebook:

– Viktig melding til våre reisende: Datanettverket som gir Avinors systemer informasjon om flygninger som skal trafikkere i norsk luftrom er nede. Feilen ligger utenfor Norge og medfører svært begrenset kapasitet i flytrafikken. Alle avganger og ankomster er stanset inntil videre. Vi beklager de ulempene dette måtte medføre, og kommer tilbake med mer informasjon så fort som mulig.

Problem i England

Mens alle flyene sto sa kommunikasjonssjef Gurli Ulverud i Avinor til NTB at problemene lå i England:

– Vi vet at datasystemet som er nede, befinner seg der, men vi det ikke hva feilen er. Vi jobber selvfølgelig med å utbedre dette, men vi vet ikke hvor lang tid det vil ta før feilen er funnet og eventuelt rettet, sier Ulverud.

– Vi har spurt om dette gjelder andre land, men beskjeden er at det bare er Norge som er rammet. Dette systemet leverer informasjon om alle flygninger i norsk luftrom, som flygeledere og kontrollsentre er avhengig av. Så lenge vi ikke har denne informasjonen, er vi nødt til å stanse trafikken, forklarer Ulverud.

Artikkeltags