Elvia startet opp helikopterflyingen 1. januar. Det vil også mandag 2. januar flys lavt over høyspentnettet i Innlandet for å avdekke om det er trær eller busker som ligger mot, eller i ferd med å legge seg på luftlinjene som kan føre til strømbrudd eller farlige situasjoner.

Det melder Elvia.

Elvia har planlagt befaringer med helikopter følgende steder mandag: Stor-Elvdal, Åmot, Elverum, Våler, Åsnes, Grue, Ringsaker, Hamar, Løten, Stange, Nord-Odal, Sør-Odal, Kongsvinger, Eidskog, Lillehammer, Gausdal.

Utover dagen beveger et helikopter seg mot Valdres for å sikre linjene fra Fagernes mot Bagn og Begnadalen, Tonsåsen mot Dokka.

– Ved å bruke helikopter til å befare linjene våre har Elvia de siste dagene avdekket mange forhold som kunne ført til større strømbrudd ved at vi har fått utbedret forholdene før det blir farlig. Det ventes mer nedbør senere i uken så vi vil komme før dette også, sier kommunikasjonsrådgiver Vegar Stokset i Eidsiva Energi/Elvia.

– Det er vanlig at vi tar en slik helikopterbefaring etter slik vær som vi har hatt i julehelgen. Dette for å se om det ligger trær eller busker over linjer som er isolert. De skaper gjerne ikke feil med en gang, men det kan bli farlig over tid hvis det går hull i isolasjonen, sier Stokset.