– Det var flyktningenes personlige eiendeler. Alt de eier her i verden, hele livet deres, lå i de sekkene. Det setter ting i perspektiv, forteller Kristin Jenssveen.

– Når man får det så nær innpå seg så blir det så virkelig. Det gjør jo inntrykk å se det på TV og lese om det i avisene. Vi kan prøve å forstå, men det klarer vi ikke før vi har opplevd det samme som dem selv, sier Kristin Jenssveen.

Hjelper med glede

Det var etter en etterlysning på «Mitt Kongsvinger» på Facebook om et mottak for klær og andre nødvendigheter at Kristin straks stilte førsteetasjen på Roverud til disposisjon for mottak og videresending av det som eventuelt blir samlet inn.

Lokalet til Kristin er det gamle bakeriet og senere blomsterbutikken i Roverudgata 18.

– Jeg tenkte at siden jeg har førsteetasjen her, så hvorfor ikke. Hvis jeg kan hjelpe på noe vis, så gjør jeg det – med glede, forteller Kristin.

Trenger varme klær

– Det begynner å bli kjølig og med tanke på den årstiden vi har i vente, trenger de først og fremst varme klær. alt fra yttertøy, varme gensere, ullsokker, votter og varmt skotøy, forteller Kristin.

– Og kvinnene hadde et tilleggsønske. De ville gjerne ha garn for da kunne de strikke blant annet sokker selv, samtidig som de hadde noe å gjøre, sier Kristin som allerede har kjørt ett lass til Opaker gård.

– Jeg har tømt skuffer og skap og oppfordrer alle til å gå gjennom klesskapene sine og gjøre det samme. Andre ting som er av interesse er instrumenter, spill, fotballer og ting som kan holde flyktningene i aktivitet, sier Kristin som etter alle tilbakemeldingene har inntrykk av at givergleden er stor.

– Jeg har mange gode hjelpere rundt meg, både til sortering og til kjøring så nå er det bare for folk og komme innom med det de har å avse av klær og andre ting, sier Kristin Jenssveen.