Gå til sidens hovedinnhold

– Ikke en avtale om mottaksdrift

Artikkelen er over 6 år gammel

GRUE: UDI sier at det dreier seg om et kortvarig overnattingstilbud.

Siden nyheten om at det kommer flyktninger til Opaker gård ble kjent søndag, har det rådet usikkerhet om hva avtalen mellom UDI og Henrik Mohn innebærer.

Grue-ordfører Niels F. Rolsdorph ble opprørt over at kommunen ikke var informert av UDI, og tok selv kontakt med regiondirektøren mandag.

Les også: – Kommunen ikke informert av UDI om asylmottak på Opaker gård

I en e-post til ordføreren forklarer regiondirektør Eirik Eide ved regionkontor Øst at det er fullt ved ankomsttransitten i Oslo, Refstad transittmottak.

UDI kan ikke utvide med flere senger, og har derfor kortsiktig behov for flere sengeplasser andre steder.

Her kommer Opaker gård inn i bildet.

– Vi har vært nødt til å inngå en avtale med private overnattingsleverandører for å tilknytte flere senger til Refstad Ankomstransitt i Oslo.

Avtalen vi har inngått med hotellleverandøren i Grue kommune er derfor ikke en avtale om mottaksdrift, men kun et overnattingstilbud hvor asylsøkerne skal oppholde seg noen få dager før de flyttes videre til et transittmottak, forklarer Eide i e-posten til Rolsdorph.

Han forteller videre at flyktningene har fått helsesjekk og tuberkulosesjekk på Refstad, og at alle andre behov skal dekkes av mottaket i Oslo.

Grue kommune skal ha fått beskjed av driftsoperatør om at det kommer 30 beboere til mottaket mandag ettermiddag eller tidlig kveld.

Les den første saken: Opaker gård blir flyktningmottak 

Kommentarer til denne saken