Kongsvinger kommune har lagt ut en ny flomoppdatering på sin hjemmeside.

Målinger av vannføringer på Norsfoss (Brandval) viser at flomtoppen ble nådd mellom 0300 og 0400 i natt. Det betyr at toppen i Kongsvinger ble nådd rundt kl 0800-0900 i dag.

– Nylige inspeksjoner viser at vannet ved strandpromenaden allerede er lavere nå enn kl 0200 i natt, skriver kommunen.

NVE har kommet med et oppdatert varsel søndag formiddag:


Øvre deler av Glomma, Gudbrandsdalslågen, Drammensvassdraget: nedgradert varsel fra oransje til gult på grunn av mindre snøsmelting. Telemark: nedgradert varsel fra gult til grønt på grunn av mindre snøsmelting.

Høye temperaturer har gitt vedvarende stor snøsmelting. Nedbør fredag og lørdag har bidratt til å holde høy vannføring. Temperaturen er nå stigende fram mot onsdag, men det ventes lite nedbør. Endringer i prognoser for nedbør og temperatur vil kunne endre flomfaren. Vannføringen synker i Glomma ovenfor Skarnes, toppen flytter seg nedover mot samløpet med Vorma. Lågen synker til og med Mjøsa. Kulminasjon for Mjøsa og nedstrøms samløpet av Glomma og Lågen, samt for nedre deler av Drammensvassdraget ventes først ut i neste uke. Mindre elver og bekker ventes å ha vært på sitt høyeste tidligere inneværende uke

Hov:

  • Beboerne på Hov er flyttet da Riksveg 2 er stengt.

Vegstengninger pga flom.

  • Riksvei 2 ved Hov
  • Tjernsbergs veg er stengt i begge ender. Omkjøring via Jarenvegen.
  • E16 Masterudvegen er stengt mellom Rv 2 og Tjernsbergs veg. Omkjøring via Granli eller Roverud. Omkjøringene er godt merket.
  • Vingersjøvegen.
  • Tømmerterminalen ved Hov er stengt.

Her kan du følge NVE sine egne varslinger!