Gå til sidens hovedinnhold

– De er engler i rødt

Nye lokaler til ambulansefolket:

Artikkelen er over 6 år gammel

ÅSNES: Det er deres andre hjem, og nå tar de i bruk det nye ambulanselokalet på Flisa.

– Vi flyttet inn for noen uker siden. Før det var helt ferdig. Nå venter vi på at gulvet skal herdes, så kan ambulansen kjøres inn i garasjen også, sier Ida Tuftedal og Vegard Dybvold, to av sju som arbeider ved ambulansetjenesten i Åsnes. De to forteller at de nye lokalene betyr mye for dem.

Godt sted

– Det er godt å være her, og det er viktig for miljøet at det ble gjort noe. Vi tilbringer mye tid på arbeid når vi har vakter, og det er vårt andre hjem. Vi stortrives. Både på jobb og i nye lokaler, sier Tuftedal.

I tillegg til ny garasje for ambulansen, har de fått garderober, soverom, stue og kjøkken. Innredet som et hjem.

– Vi har mye kjøring, og er nok utpå tre-fire turer i døgnet. Mye går til pasienttransport til sykehuset. Bilulykker er det heldigvis blitt færre av, sier Tuftedal og Dybvold, som viste gjestene rundt etter at snora ble klippet av ordfører Ørjan Bue.

– Vi har brukt fire millioner på dette, og det handler om sikkerheten til folk at ambulansepersonellet har det bra og trives på arbeid. Det har vært liten diskusjon om disse pengene, og vi har gjort et stort løft. Vi fryktet faktisk at ambulansene kunne bli borte fra kommunen, sier Ørjan Bue, og kalte ambulansepersonellet i uniform for røde engler.

Ikke flytte

Odleif Bakken, avdelingssjef for ambulansetjenesten, opplyser at det aldri var aktuelt for Sykehuset Innlandet å flytte ambulansene fra Åsnes.

De ansatte har vært involvert i hele prosessen, og de har vært med og bestemt. Det er viktig å ha dem med, de går tross alt døgnvakter her.

– De hadde trange og dårlige lokaler, og jeg er glad for at vi kan tilby disse lokalene, sier Bakken, og viser til at ambulansetjenesten er sykehusets forlengede arm ut i distriktene.

Ambulansene som er plassert på Flisa, hadde 1400 turer og kjørte 93.000 kilometer i fjor.

Det vil være godt for dem å komme inn i slike lokaler etter oppdrag. Her kan de hvile og sove. Det er viktig for personalet, og samtidig liker vi at lokalene til folkene våre er i orden, sier Bakken, som også lar de ansatte få kjøpe en nyttig ting til lokalene.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.