Gundersen legger opp

Ferdig: Tore Andreas Gundersen har kastet inn håndkleet og kunngjør at han legger opp som profesjonell fotballspiller. Solungen mangler motivasjon til å fortsette karrieren og satser nå på et sivilt liv.FOTO: HENNING DANIELSEN

Ferdig: Tore Andreas Gundersen har kastet inn håndkleet og kunngjør at han legger opp som profesjonell fotballspiller. Solungen mangler motivasjon til å fortsette karrieren og satser nå på et sivilt liv.FOTO: HENNING DANIELSEN

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Åsnes: Tore Andreas Gundersen sliter med kneskaden, men det er ikke hele grunnen til at han legger opp.

DEL


Da fjorårssesongen var over innrømmet Flisa-gutten at han tenkte på å legge opp på grunn av manglende motivasjon.

 I januar fortalte han imidlertid Østlendingen at han ikke var ferdig som fotballspiller likevel, og var i gang med å finne seg en ny klubb.

Nå er avgjørelsen tatt; 2014-sesongen ble Gundersens siste som profesjonell fotballspiller.

Måtte operere

– Jeg har ikke snakket om det tidligere, men i november måtte jeg operer kneet. Det var en meniskskade og egentlig en «smal» sak, men det har bare ikke blitt bra.

Det har gått fire måneder siden operasjonen nå og hver gang jeg jogger får jeg en hevelse i kneet, så jeg skal operere igjen denne uken eller neste, forteller 29-åringen som mener skaden ikke er den eneste grunnen til at han velger å legge opp.


– Jeg kjenner at motivasjonen ikke er hundre prosent. Da er det urettferdig mot de man eventuelt skal spille sammen med. Dette er en helhetsvurdering.

Jeg har vært skadeutsatt de siste årene og da har resultatene blitt deretter. Jeg skal ha helsen min lenge.


I januar fortalte Gundersen at han hadde kontakt med flere klubber. Nå røper han at en Allsvenska-klubb var inne i bildet. På grunn av kneskaden ble det aldri prøvespill for noen klubb.

Motivasjonen manglet

– Det var aktuelt og jeg hadde kontakt med et par ålreite klubber, men jeg fikk aldri testet ut om motivasjonen kunne ha blitt bedre.


Mange mener kanskje at Gundersen med sine 29 år fortsatt har mange gode år igjen som fotballspiller.


– Det hjelper ikke når motivasjonen min ikke er der. Jeg føler at dette er riktig for meg nå. For at jeg skulle ha fortsatt måtte det ha kommet et så interessant tilbud at jeg ikke kunne si nei.


Spissen innrømmer at det er en vemodig avgjørelse.

Jobbtilbud i Oslo

– Jeg starter et nytt kapittel i livet mitt nå. Fotball er noe som har definert meg på mange måter i 10–12 år nå, så det er klart det er vemodig å legge den profesjonelle biten på hylla.

Jeg tar med meg masse positive opplevelser fra tiden som fotballspiller.


I januar solgte han huset sitt på Hamar, som han hadde pusset opp. Nå er han i gang med nytt oppussingsprosjekt i Oslo.


– Det blir Oslo noen år nå. Jeg har fått et par-tre veldig interessante jobbtilbud i Oslo, sier den tidligere Flisa, KIL, Lillestrøm, Lyngby, Sundet, Dresden, HamKam og Ull/Kisa-spilleren fra Solør.
 

Artikkeltags