Ordnet opp – og betalte bøtene

SUNDMOEN:  Huseier har ordnet opp i saken, og heretter er dette en enebolig - igjen. Eneboligen på Flisa ble omgjort til tomannsbolig uten at det er søkt om endringer slik plan- og bygningsloven krever.

SUNDMOEN: Huseier har ordnet opp i saken, og heretter er dette en enebolig - igjen. Eneboligen på Flisa ble omgjort til tomannsbolig uten at det er søkt om endringer slik plan- og bygningsloven krever.

Artikkelen er over 1 år gammel

ÅSNES: – Jeg har ordnet opp i byggesaken, og betalt mine bøter. Huset på Sundmoen tilbakeføres som en boenhet, og kanskje flytter vi dit selv, sier huseieren som fikk dagbøter for å gjøre bruksendring uten å søke.

DEL

Navaratnam Jeyakumar kjøpte huset på tvangssalg, og sier at han ikke var klar over at ombyggingen var ulovlig.

– Nå er den saken ferdig. Jeg ble ilagt dagbøter på 400 kroner daglig fra 1. februar, og har gjort opp dette. Leieboeren har flyttet ut og det blir ikke aktuelt å bruke det som en tomannsbolig. Vi har ingen ønsker om å bryte reglene. Egentlig håper jeg å flytte inn i dette huset selv med tiden, dersom jeg får meg en jobb i distriktet, sier Jeyakumar, som er bussjåfør.

Bygde om ulovlig, nå blir det dagbøter 

Han kjøpte huset på grunn av sentral beliggenhet – nært til skolene – og ser at det er ideelt for familien og kort vei til skolen for barna.

Kommunalsjef for samfunnsutvikling i Åsnes, Otto Langmoen, bekrefter at det er ordnet opp i saken. Og at det ikke er noe krav fra kommunen om å fjerne den ekstra inngangsdøra som er satt inn i huset – så sant huset ikke skal fungere som en tomannsbolig. Da må huseier søke om bruksendring i tråd med plan- og bygningsloven.

Artikkeltags