I år skal det kjøres totalt sju NM-runder i rally, og sesongdebuten ble avholdt på Sigdal, som ligger i gamle Buskerud av det som nå heter Viken.

På forhånd var det knyttet store forventninger til Steve Røkland i hans NM-comeback, som for lengst har vist seg å være en av Norges og Europas aller beste førere med forhjulstrekk. Og Røkland sto til forventningene, vant seks av åtte etapper i klassen og tok seier på første forsøk.

Røkland, som har med seg Kongsvinger-gutten Jørgen Eriksen som kartleser, havnet totalt på en åttendeplass og ble med det beste lokale fører. På plassen bak på totallista havnet Stian Brøderud og Mads Ola Stensbøl i Skoda Fabia R5, som har firehjulsdrift, men blant dem som scorer NM-poeng ble det en respektabel sjetteplass av totalt 10 nordmenn med R5-bil.

Volvo-fører Kim Anders Nyhus og kartleser Anders Wangen avsluttet 2019-sesongen meget sterkt med pallplass i nasjonal klasse på Hamar, og Nyhus fortsatte med et godt tempo også på Sigdal – selv om han manglet litt opp til de aller raskeste. I NM-klassen, som består av både klasse 10 og 11, endte han på en femteplass. Eidskogingene Philip Bakken i Volvo med kartleser Vegard Myrli og Jonas Svendby med kartleser Monica Sætra endte på henholdsvis 16. og 18. plass i årets første NM-løp.

I Volvo Original-klassen kjørte Vetle Braskerud inn til en god andreplass blant standardbilene fra Sverige.

På bruttlista er det to lokale førere å finne, begge i en eldre firehjulsdreven rallybil. Regjerende norgesmester Martin Nygård kjørte av veien allerede på den første etappen, mens Jim Roger Haugom ikke fikk noe vellykket comeback og måtte bryte med motorproblemer etter bare tre etapper.