Solør sportsfiskeklubb vil skape større interesse for sportsfiske og samtidig skape en sosial ramme rundt jakten på den største gjedda, den bredeste abboren og den feiteste ørreten.

Solør sportsfiskeklubb inviterer tomannslag til The battle of Solør – å ta den største fiskefangsten fra Solørs vann og elver lørdag 10. juni.

Har tatt litt av

– Vi arrangerte konkurransen i fjor også, men i mye mindre målestokk. Det var mest som et internt forsøksprosjekt. Nå går vi videre ut med invitasjonen, og har fått veldig god respons. Vi er overveldet over interessen, og det har tatt litt av på sosiale medier, sier Thomas Bjørneseth i Solør sportsfiskeklubb.

Klubben har 30 medlemmer og vil rekruttere flere for å utvikle sportsfisket i Solør. Og for å få noe til å skje i bygda. Sosialt, men også med tanke på interesse for fiske i skogsvann og elver.

 

Slaget om Solør er myntet på tomannslag. De kan fiske hvor de selv ønsker – i Glomma, Hukusjøen eller i de kultiverte vannene på Finnskogen.

Kravet er at de to som fisker på lag, skal fiske innenfor samme område – med en begrenset avstand fra hverandre. De kan fiske fra land eller fra båt.
I fjor var det Jørgen Kalfoss og Bendik Ommang Engen som vant konkurransen, og de fisket fra land.

De to er blant de ivrige fiskerne i klubben, men Bjørneseth sier at konkurransen er veldig åpen og at reglene gjør at nybegynnere har gode sjanser.

Trenger sene, krok og konkurranseinstinkt

– Dette betyr at du kan fiske med den redskapen du selv foretrekker; meite, flue eller spinner. Og du kan fiske der hvor du selv mener at du er best kjent og har best mulighet for å gjøre en god fangst. Dette øker spenningen, og åpner for at absolutt alle kan delta, sier Bjørneseth.

Fiskekonkurransen åpner med oppmøte ved Ferder på Flisa, og fisket starter klokka 12.00 lørdag 10. juni og avsluttes klokka 18.00 samme dag. Med påfølgende sosialt lag.

 

– Vi gjør dette for å ha det moro sammen og skape aktivitet i bygda, og vi er helt overveldet over interessen så langt. Det begynner å dra seg til med veddemål, og det er lag som har satt sin ære i å vinne og lover å svømme naken over elva om de ikke gjør det, ler Thomas Bjørneseth.

Så er det veldig åpent hvem som kan vinne. Det handler om å samle poeng. Laget får fem poeng for beste ørret (målt i lengde), fem poen for største gjedde, fem poeng for største abbor og fem poeng per art du fanger.

– For noen av oss er fiske en galskap, men vi ønsker at flere skal oppdage gledene ved denne friluftsaktiviteten og oppdage hvor gode fiskemuligheter vi har i Solør. Vi har elver med allsidig fiske og det er gjort mye kultiveringsarbeid som har hevet nivået på fiskevannene våre.

Det som er galskap for noen av oss, kan bli en ny opplevelse av spenning og hygge for andre. Det vi ønsker, er å skape trivsel i bygda, sier 28-åringen, som har bosatt seg i hjembygda og næringsdrivende.

Solør Sportsfiskeklubb har flere tips til fisket og selve konkurransen på sine Facebook-sider