Fangsten som gjorde de to solungene til norgesmestere, var fem abbor på til sammen 191 centimeter.

Rolf Magnus Grenberg tok også den største abboren i Hurdalsjøen- en rugg som målte 44 centimeter.

– I seniorklassen ble det fisket i tomannslag, der de fem største fiskene over minstemålet på 30 centimeter talte i sammendraget.

Bare «fang og slipp» var tillatt, så alle fisker fikk leve videre etter fotografering på utlevert målebrett, skriver hooked.no.

Rolf Magnus Grenberg og Per Ola Bjørneseth bestemte fort at om de skulle delta, så måtte de  legge litt av sjelen sin  i det.

Det er en annerledes fiskehistorie 21 år gamle Rolf Magnus Grenberg forteller etter mesterskapet:

–  Når vi i tillegg driver et  fiskeguidefirma, og jeg drar rundt å holder foredrag om abborfiske, følte vi nok at vi burde prestere. Derfor snakket vi tidlig om taktikk, og vi bestemte oss vel egentlig for at skulle vi dra, måtte det bli godt forbredt.

Derfor begynte forbredelsene allerede med å supplere på utstyrsfronten slik at det ikke skulle være det som manglet, forteller Rolf Magnus til Glåmdalen.

Prøvefiske

De to tok også to dager fri fra jobb før konkurransen for å bli kjent i sjøen, ettersom de ikke hadde fisket Hurdalsjøen før.

Noe som skulle vise seg å bli avgjørende, mener 21 år gamle Grenberg, som har konkurrert om den største fangsten siden han var smågutt.

I to dager ligger de ute på sjøen og prøvefisker, og finner en plass hvor de vil sette alle kluter inn på konkurransedagen på lørdag. Guttene  legger seg tidlig i lavvoen for å være opplagte, og våkner til regnvær.

Nerver

– Vi smører ei lita matpakke før konkurransen og tar oss en kaffekopp før start, men det begynner å komme mange båter og vi er begge såpass nervøse at vi nesten ikke greier å spise frokost, forteller Rolf Magnus.

Det er mange lag som deltar og mange båter på fiskeplassene, men de får lite fisk. Flere av båtene forlater fiskeplassen som Rolf Magnus og Per Ola har valgt seg ut.

– Nå har vi fått fem gjeldene fisk - altså over 30 cm. Vi kan endelig senke skuldrene litt ihvertfall. Men nå gjelder det å ikke legge seg bakpå, men å fortsette å jage.

På dette tidspunktet er det blitt ganske få båter igjen der vi er og vi får mulighet til å flytte oss litt mere fritt rundt i området. Vi får et par fisk på rundt 30cm før jeg kroker en skikkelig rugg.

To skikkelige rugger

– Vi får håvet fisken, målt og tatt bilde før vi slipper den ut igjen. Sender den inn til juryen som godkjenner den på 44cm.

– En fantastisk fisk spesielt i konkurranse-sammenheng, særlig når vi visste hvor dårlig fiske det faktisk var denne dagen. I tillegg greier vi å lure opp en fisk til på 42cm før konkurransen er slutt.

– Vi visste - på vei inn - søkk våte og særdeles spente, at vi hadde gjort det bra. Vi håpet på en pallplass. Og når andreplassen ropes opp og vi skjønner at vi har vunnet, bryter jubelen løs.

Arrangørene hadde på forhånd et håp om at kanskje 30 lag ville innta Hurdalsjøen denne helgen, men at hele 70 lag skulle stille til start hadde de aldri sett for seg.

På førsteplass endte altså Rolf Magnus Grenberg og Per Ola Bjørneseth i Explore Finnskogen (191 centimeter). Andreplassen var det Team FastFisk, bestående av Allan Pedersen og Terje Østerud (179 centimeter) som knep, mens G&T Team, bestående av Tomas Kumsevicius og Giedrius Nainys endte på tredjeplass (166 centimeter).

– Etter min mening ble NM lagt opp i en utrolig kul konkurranseform. Den minner en hel del om mine forbilder som jakter bass i statene, noe som gjør det ekstra kult. Jeg håper dette er et mesterskap som er kommet for å bli, sier Grenberg.