Sigmund FossenSigmund Fossen" /> Sigmund FossenSigmund Fossen" /> Gå til sidens hovedinnhold

– Skitt fiske!

Artikkelen er over 11 år gammel

Hvem får den største fisken? Hvem har den beste fiskehistorien? Eller det beste fiskebildet? Glåmdalens fiskekonkurranse er tilbake.

Glåmdalen vil gjerne vite det, og inviterer til en ny sesong med mark, sluk og fiskestang. I dag, 1. juni, går startskuddet for Glåmdalens tradisjonsrike fiskekonkurranse igjen. Fram til 1. september kan du kjempe om å få den aller største gjedda, abboren eller ørreten i glåmdalsdistriktet og Nes.

– Finn fram stanga og kast loss! oppfordrer Glåmdalens fiskekonkurranse-administrator Roar Olsen, og lokker med mange flotte premier.

Gjedde, ørret og abbor

I Glåmdalens fiskekonkurranse opererer vi med tre klasser: Gjedde, ørret og abbor.

– Aldersmessig har vi ikke delt opp klassene i år, det vil si at unge konkurrerer med gamle, gutter med jenter og kvinner med menn, sier Roar Olsen.

– Her skiller vi på fisken, ikke på fiskeren, sier han.

– Premier?

– Vi har tre premiere for hver av klassene abbor, gjedde og ørret. 1.-premien i hver klasse er et flott fiskesett som gjenspeiler klassen. Det vil si at den som tar den største gjedda får et Shimano-fiskesett som er beregnet på gjedde, og tilsvarende for abbor- og ørretklassen. 2. og 3. pris i hver av klassene er Abu Garcia-sneller, sier Roar Olsen.

Shimano-settene har en pris på opp mot 2000 kroner, mens snellene ligger på om lag 500 kroner.

Beste fiskehistorie

– Vi oppfordrer så mange som mulig til å fortelle oss de gode fiskehistoriene og vise oss de beste fiskebildene, sier Roar Olsen.

– Den beste fiskehistorien premieres med en Glåmdalen-kikkert, og det beste fiskebildet med en Mitchell snelle.

– Vi håper at så mange som mulig vil delta med historier og bilder. Selv om ikke fisken rekker til topps i kraft av sin størrelse, kan utmerket godt historien eller bildet gjøre det, mener Roar Olsen, som lokker med fem solcelle-lommelykter i premie, uavhengig av klasse eller vekt.

– De er fine å bruke på framtidige fisketurer.

Nytt med nett

Glåmdalens fiskekonkurranse har vært tradisjon i en mannsalder. Nytt i år er at alle som vil delta i konkurransen må registrere fangsten på nettet. Derfor må du ha, eller alliere deg med noen som har, digitalkamera, og så går du inn på glomdalen.no/fisk. Der vil du finne all den informasjonen du trenger for å registrere fangsten, legge inn bilde og fortelle fiskehistorien din.

– Det er viktig å ha riktig vekt og fortelle hvor fisken er tatt, sier Roar Olsen.

Glåmdalen har alliert seg med Kongsvinger Sport & Fritid AS. Der skal fisken kontrollveies, og så får fiskeren en kvittering som viser riktig vekt på fangsten.

– Men vi har også tre andre forretninger i distriktet som er våre samarbeidspartnere på innveiing. Det er Kiwi på Magnor og Flisa og Prix på Skarnes, sier Olsen.

– Noe annet fiskerne må vite før årets konkurranse?

– For å være med i konkurransen må fisken tas på stang. Men om det er sluk eller mark bryr vi oss ikke noe om. Og så må fisken være tatt i en av de sju kommunene i glåmdalsdistriktet, eller i Nes, sier Olsen.

– Noe mer?

– Skitt fiske!

Her finner du skjemaet for registeringen av din fisk.