Arrangør Dag Even Nygårdseter, leder i SFK Raufjøringen på Kongsvinger, håper at mange barn og unge møter opp for å prøve fiskelykken ved Bæreia førstkommende torsdag.

– Vi satser på garanti for at alle får fisk, sier Nygårdseter med et smil.

– Det er det viktigste for at unge synes det er gøy å være på fisketur. Og her er det mye fisk, tilføyer han.

Det er Norges jeger- og fiskerforbund (NJFF) som står bak Fiskesommer, og hele 106 lokale fiskearrangementer er spikret rundt om i hele landet i løpet av sommermånedene juni og juli.

– Alt er gratis, og vi kommer til å stille med en del fiskestenger som vi låner bort. Dessuten vil fem til seks drevne fiskere stille som instruktører, informerer Nygårdseter.

For alle unge

Han forteller videre at alle barn og ungdom mellom tre og 21 år er velkomne til arrangementet på Bæreia, som for øvrig er første gangen Raufjøringen arrangerer Fiskesommer.

– Du trenger ikke å være medlem for å være med. Så lenge du klarer å kaste ut er det bare å komme, sier han.

I tillegg til fisking blir det gratis grillmat for både de unge og foreldre eller andre foresatte. Selve fiskingen skal foregå ved innkjørselen til Forsvarets veteransenter og innover Bæreia.

Blant de som gleder seg til torsdagens fiskedag er Nygårdseters to sønner, Andreas (10) og Vegard (12). I løpet av en halv time på torsdag klarte førstnevnte å trekke opp ikke mindre enn fire mort og en abbor fra Bæreia. Dessuten hadde han en slu gjedde på kroken, som klarte å komme seg unna.

– Å fiske er gøy, fastslår Andreas Nygårdseter, som gleder seg til å fiske med andre unge på torsdag.

Deltakerne kan fiske med hva de selv ønsker, men de vil primært få hjelp til meiting.

Mange fiskemuligheter

Fiskesommer arrangeres flere steder i distriktet de nærmeste ukene: på Brandval, Grue, Finnholt og i Odal. Alle som har lyst kan møte opp uten å melde seg på i forkant. Arrangementene er gratis for alle barn og barnefamilier.

Målet til NJFF er at fiskeivrige barn og unge skal kunne delta på sportsfiskekampanjen uansett hvor de måtte befinne seg i landet. Forbundet håper at over 5000 barn prøver fiskelykken under Fiskesommer denne sommeren.

BLI MED I GLÅMDALENS FISKEKONKURRANSE! HER KAN DU REGISTRERE DIN FANGST!