Kjell R. HermansenKjell R. Hermansen" /> Kjell R. HermansenKjell R. Hermansen" /> Gå til sidens hovedinnhold

Fikk gratis fiskeutstyr

Artikkelen er over 11 år gammel

Tirsdag fikk elevene på fjerde trinn ved Marikollen skole og fjerde til syvende trinn ved Austmarka skole utdelt hver sin skinnende nye stang og snelle. FISKEKONKURRANSE | HVA SYNES DU OM TILTAKET?

Forventningene om egen fiskelykke var store da de gikk av bussen inne på Bæreia og ble møtt av Kongsvinger Jeger- og Fiskerforening. De sto klare med fiskestengene og en liten demonstrasjon om bruk før de slapp løs og kunne finne seg hver sin fiskeplass langs bredden av Bæreia.

Lykkehatt

Ni år gamle Sebastian Soløst Johansen fra Marikollen skole hadde på seg farfars gamle hatt, og håpet at den ville bringe fiskelykke.

– Jeg bruker den på fisketurer og har fått seks fisk tidligere med den på hodet. Jeg satser på at det blir fisk i dag også, smiler han og tar den nye stanga og forter seg ned til vannet.

Ikke alle har fisket tidligere, så noen sluker havner både på land og i trærne. Da er det godt at de voksne er med og kan hjelpe til. Noen har fisket før, og diskuterer ivrig om hvor det er best å fiske.

Endelig egen stang

En som er glad for å ha fått ny fiskestang er June Marie Stein.

– Nå slipper jeg å dele fiskestang med pappa. Jeg liker å fiske, og det er deilig å endelig ha fått sin egen stang, sier hun.

– Det er herlig å se på ungene. De går på med stor iver og jeg håper vi klarer å vekke fiskeinteressen slik at de fortsetter å fiske, sier Rolf Amundsen, leder i Kongsvinger Jeger- og Fiskerforening, som synes prosjektet «Fiskelykke» er et flott tiltak for de unge.

Fiskelykke

Prosjektet «Fiskelykke» er initiert av Statskog SF i samarbeid med Norges Jeger- og Fiskerforening, og de ser prosjektet som et flott tiltak for å øke rekrutteringen av barn og unge til fritidsfiske. I løpet av 2009 og 2010 skal de dele ut over 20.000 fiskestenger over hele landet.

Det ble fisk

Rett før Glåmdalens utsendte avslutter arbeidsdagen tikker det inn en melding fra de ivrige fiskerne. Dagens fangst ble to abbor. Det kunne blitt noen gjeddebeist også, men de slapp unna. Og for Sebastian, med farfars lykkehatt, forteller meldingen om at det dessverre ikke ble noen fangst denne gangen.

Men under grillfesten etter fisketuren var fiskene som slapp unna glemt og alle var strålende fornøyd over dagen ved Bæreia.

FISKEKONKURRANSE | Meld deg på i Glåmdalens Fiskekonkurranse!