Gå til sidens hovedinnhold

Dette er ekte fiskelykke

Artikkelen er over 10 år gammel

Snørene er trukket inn og vinnerne er kåret. Disse gikk til topps i Glåmdalens fiskekonkurranse.

1. juni gikk startskuddet for årets fiskekonkurranse som varte i de tre sommermånedene. Folk i alle aldere og begge kjønn har konkurrert mot hverandre i år.

Fra bjørk til abbor

Den aller største fisken som ble halt inn i løpet av konkurransen, var en gjedde på 13,2 kilo. Det var Kristoffer Søgaard som vant kampen mot det digre beistet og sikret seieren.

– Den ble tatt på rapala wobbler i Storsjøen, rett utenfor Veslesvarten kl. 23.00. Hard kamp, men jeg vant, skriver vinneren av gjeddeklassen.

Håkon Græsberg fikk en abbor på 1,6 kilo, og gikk til topps i sin klasse.

– Jeg, Inge og Malin Brenden satt i båten utpå Kirkesjøen, da den digre «øbber'n» beit på. Sluken jeg brukte har en god historie. Den har hatt storfangst før. Til min store fortvilelse havnet den i den største bjørka oppe ved Steinsvatnet. Men skogeier og storfisker Dan Græsberg sa at en god sluk var viktigere enn skog, og dermed sagde han bjørka ned. Og jeg ble hoppende glad og fikk sluken tilbake, og den har gitt resultater igjen... Men fisk denne gangen, forteller han.

Alle vinnerne får Shimano-fiskesett som er beregnet på enten gjedde, ørret eller abbor. Settene er verdt opp mot 2.000 kroner. De som kom på 2.- og 3.-plass får Abu Garcia-sneller til rundt 500 kroner.

Gjedde-kamp i hagen

Flere sendte inn gode historier fra øyeblikket da fisken måtte gi tapt. Vi har kåret den beste historien, og det ble til slutt Ronny Kristiansen fra Skotterud som tok seieren. Han får en Glåmdalen-kikkert.

– Jeg bor på Skotterud og sju meter fra Vrangselva. Jeg satte en mort på stanga med fortom og med en trippelkrok og kastet ut. Det gikk lang tid uten at noe skjedde, men så plutselig beveget snøret seg oppover elva og da røsket jeg til. Det føltes ut som ei gjedde på 2–3 kilo, men den bare ble med opp.

Dramatikken sluttet ikke der.

– Da jeg så det store beistet, begynte kampen for alvor. Kleppen ble delt i to, og jeg måtte hive meg etter den delen gjedda hadde i kjeften, skriver Ronny Kristiansen om hvordan han tok den store gjedda som viste seg å veie 9.880 gram.

Aller første fisk

Premien for det beste fiskebildet går til tre år gamle Ebba Strand. På konkurransens første dag opplevde hun å få sin aller første fisk. Abboren på 100 gram ble tatt med mark i Nessjøen, og hun dro opp fisken helt alene. Ebba får en Mitchell-snelle for det fine bildet.

I tillegg får fem deltakere solcelle-lommelykter i premie, uavhengig av klasse eller vekt. Disse er: Thomas Bergseteren, Kyrre André Nordtorpet, Trine Prøven Tangen, Therese Bjørgum Kolsvik og Celine Rye.