Over nylagte klopper mellom Juvberget og Kynndammen

KLOPPENE: Vandringsflokken går over den nylagte kloppen mellom Herningen og Gjerda.

KLOPPENE: Vandringsflokken går over den nylagte kloppen mellom Herningen og Gjerda. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

ÅSNES: De nye kloppene over myra mellom Herningen og Gjerda ble høytidelig åpnet da DNT Finnskogen og omegns lokallag i Solør arrangerte vandring fra Juvberget til Kynndammen.

DEL

Østre Finneveg er mange hundre år gammel og dermed et viktig kulturminne. Lørdag arrangerte DNT Finnskogen og omegns lokallag i Solør vandring langs Finnevegen fra Juvberget til Kynndammen, en strekning på 13 kilometer.

Med Else Hanna Tendø som historisk guide, ble vandrerne tatt med tilbake i historien ved Reinvadet, Linaposten, Kveinnbekken, Gjerdvadet og på en slagghaug, ved start i Juvberget og mål ved Kynndammen.

Dugnadsgjengen fra lokallaget til Den norske turistforening i Solør har lagt ned mange timers arbeid i å legge nye klopper, slik at det igjen er mulig å komme rimelig tørrskodd over myra mellom Herningen og Gjerda. 

 Knut Sandberg har vært bas, og kloppen ble høytidelig åpnet underveis. Snorklippinga var det turens yngste deltaker, Eivind Årskog Kjeldsen, som sto for.

Else Hanna Tendø forteller at de hadde ekstra god service underveis. For at deltakerne skulle slippe å vasse over Flisa-elva, ble de fraktet i veteranbuss fra Reinvadet til Lindåbrua med Ole Kristian Tendø som sjåfør.

– Ved sjøen Herningen ble det en times stans rundt bålet, der det ble servert nykokt kaffe til medbrakt mat. Langs stien kunne vi leske oss på blåbær og «tipper».

Det var en flokk med fornøyde vandrere som ut på eftan ankom Kynndammen. Vi –#8211; og mange med oss – har et sterkt ønske om at denne unike dammen må kunne bli restaurert før den forfaller enda mer, sier Else Hanna Tendø.

Finnskogleden krever også vedlikehold for at den skal være farbar og merket, og det arbeidet er det DNT Finnskogen og Omegn og lokallaget i Solør som skal ha det meste av æren for.

Artikkeltags