Gå til sidens hovedinnhold

«Børning» under isen – løypemaskinen gikk i vannet på Gjesåssjøen

Artikkelen er over 5 år gammel

Ola Haakonsen fikk reddet seg ut – så vidt.

Dramatisk ble det mandag kveld da Ola Haakonsen i Gjesåsen skulle pakke en trase på Gjesåssjøen i forbindelse med filminnspillingen av «Børning 2 on Ice» senere i vinter.

Midt ute på sjøen gikk den store løypemaskinen gjennom isen og ble presset ned  av is fra to sider.

– Det ble litt panikk en stund. Det var umulig å få opp dørene, men til slutt kom jeg med ut gjennom et vindu og opp, forteller Ola Haakonsen.

Gjennombløt fra topp til tå tok Haakonsen seg 400 meter opp til vegen gjennom Vestre Gjessåen, fikk hjelp med å kmme seg hjem.

Løypemaskinen sank etter hvert djupere og djupere, og til slutt ble bare skjæret igjen over isen.

– Det var  nesten utenkelig at noe slik skulle skje. Og spesielt etter en så lang periode med kulde. Jeg har mange ganger kjørt på isen med traktor uten at det har vært problem. Jeg har  snakket med  mange etter hendelsen, og det er ingen som kan huske at noe slik har skjedd de siste 90 årene. Løypemaskinen er selvsagt ganske tung, men den har også store bæreflater, så det er overraskende og merkelig at isen skulle gi etter, sier Ola Haakonsen.

Han forteller at NAF Trafikksenter på forhånd hadde gjort målinger  med 200 meters mellomrom, og at ingenting tydet på at det var dårlig is.

– Vi vet at det ved inn- og utløp i sjøen kan være dårlig is, men aldri midt ute på sjøen midt på vinteren, sier Haakonsen.

Maskinen henger altså på skjæret, og i kveld hadde man møte i skigruppa på Kjellmyra om saken.

Man har vært i kontakt  med Ingeniørvåpenet på Rena om mulig hjelp,  men det er ikke avklart ennå.

– Maskin får nå være maskin. Nå er jeg bare glad at sjåføren kom seg opp igjen og var uskadd, sier ordfører Ørjan Bue i Åsnes.

Om hendelsen får noen konsekvenser for den planlagte innspillingen i slutten av februar, vet man ikke ennå.

Ø-TV:

Roy Bakken har en lidenskap for bil, og har i lange tider gledet seg til premieren på «Børning». I kveld er den store kvelden.

Torsdag kveld har bilfilmen «Børning» premiere på norske kino-lerret.

Torsdag kveld har bilfilmen «Børning» premiere på norske kino-lerret.

 

Kommentarer til denne saken