Regissør Erik Poppe jobber i disse dager med ferdigstillelse av filmen som har offisiell verdenspremiere i Trysil og Elverum 21. september senere i år, men allerede nå kan du få en smakebit på hva som er i vente.

Poppe har tidligere rettet en stor takk til de 400 lokale statistene fra Hedmark som deltok under innspillingen av filmen i februar/mars i fjor:

– De er verdt sin vekt i gull. Engasjementet og måten vi er blitt tatt imot på er helt unik, sa regissøren.

Poppe sa også at han aldri hadde opplevd maken til innsatsvilje, dugnadsånd og positivitet som i Elverum og Trysil under innspillingen.

Anders Baasmo Christiansen var også svært imponert:

– Jeg blir helt rørt over engasjementet og innsatsen til statistene på denne filmen, sa «kronprins Olav» i et intervju med Østlendingen for et drøyt år siden.

«Kongens Nei - Tre døgn i april», med blant andre Anders Baasmo Christiansen og Jesper Christensen som henholdsvis kronprins Olav og kong Haakon VII, handler om de tre mest dramatiske døgn i Norges historie, kongefamiliens flukt fra den tyske krigsmakten og kong Haakons vanskelige valg etter Tysklands invasjon av Norge og senkningen av Blücher ved Oscarsborg natt til 9. april 1940.

Filmen starter ettermiddagen 8. april og følger kong Haakon og krysspresset han var under med Tysklands krav til kapitulasjon, en passiv regjering, og en kampklar kronprins Olav.