(Drammens Tidende) Thale Berg Nelson (31) og Filip Robøle Myhre (32) er samboere, småbarnsforeldre og oppussingsentusiaster. Nå selger de hjemmet sitt for andre gang, selv om planen var å bli boende i huset på Malmveien 2 i Drammen i en lengre periode.

– Det er jo litt trist å flytte. Jeg husker jeg syns det var utrolig sjarmerende da vi var på visning i 2019. Jeg var litt usikker på bassenget til å begynne med, men det er jo litt moro, sier Nelson.

– Vi tenkte vel også at i verste fall kan vi bare bygge bassenget om til et vanlig rom, da hadde vi fått en ganske fet stue hvor vi kunne lekt med forskjellige høyder og nivåer, følger Myhre raskt opp.

Småbarnsmoren forteller spøkefullt at hun ikke «turte» å bygge om bassenget, da det kunne bli vanskelig å forklare til datteren hvorfor huset ikke har et inne-basseng i stua lengre.

– Gjør det litt til vårt eget

Da samboerparet tok over boligen i 2019 var førsteprioriteten å overhale de tekniske elementene i boligen. De har brukt de siste to årene på å bytte ut vannrør, oppgradere sikringsskap og bytte vinduer.

– Det er Filip som gjør alt her, fra flislegging til å bytte vinduer, sier Nelson.

Småbarnsfamilien er i etableringsfasen, og forteller at alt de gjør alt de kan gjøre selv. Nelson er sivilingeniør og jobber med bygningsfysikk til daglig, mens Myhre er utdannet elektroingeniør og installatør med fagbrev som elektriker. I tillegg til oppussing og farsrollen, har han og to kompiser nylig stiftet sitt eget elektrikerfirma.

– Vi har en del kunnskap mellom oss to, om hvilke ting som må oppgraderes og utbedres når vi er på visning. Også er vi glade i å pusse opp, forklarer Myhre.

– Ja, gjøre det litt til vårt eget, svarer Nelson kjapt.

Og at småbarnsforeldrene er glade i å pusse opp er det ingen tvil om. Da de flyttet til Malmveien 2 hadde de året før kjøpt en leilighet i Drammen sentrum. Også denne måtte stelles i stand, og paret brukte ni måneder på jobben. Ett år etter de hadde overtatt leiligheten, var de to klare til å flytte inn på Konnerud i stedet.

– Det hjelper jo at vi har kunnskap om det byggtekniske og hvordan man oppgraderer ring, ellers hadde det nok ikke vært mulig for oss å bo som vi gjør, sier Nelson.

– Det er nesten litt flaut

Familien skal nå flytte igjen, men denne gangen blir de værende på Konnerud.

– Vi flytter bare litt oppi gata her, sier Myhre med et smil i stemmen.

– Hvordan blir det å flytte fra et hus med basseng, til et «vanlig» hus uten da?

Myhre poengterer at «ingen har sagt at de skal flytte til et hus uten basseng nå heller», mens partneren bryter ut i latter ved siden av.

– Det kan hende det er et basseng i det nye huset også. Det er nesten litt flaut, alle rundt oss er sånn: «har dere seriøst kjøpt enda et hus med basseng?», sier småbarnsmoren lattermildt.

De to hadde opprinnelig ikke tenkt til å selge huset de nå bor i. Etter to år med oppgraderinger fikk de ny takst på huset, slik at de kunne ta videre lån og fortsette oppussingen. Samtidig ble et hus paret hadde sett på i 2019 lagt ut for salg igjen.

– Vi tenkte at vi i det minste måtte prøve å komme med et bud. Det tok tre uker, men så ble vi enige. Det er veldig spennende, fordi vi hadde lyst til å bo der tidligere, men det er selvfølgelig litt vemodig å skulle skille lag med hjemmet vi har lagt så mye energi ned i, sier 31-åringen.

Huset de skal flytte inn i trenger også oppgraderinger, og Nelson presiserer igjen at de er glade i å pusse opp.

– Det jo gøy å gjøre det til sitt eget. Vi hadde nok ikke hatt mulighet til å flytte dit vi skal om vi ikke var villige til å gjøre en del av jobben selv, sier hun.