RUKA (Nettavisen): På siste dag av verdenscupåpningen i Finland var det duket for 20 kilometer jaktstart. På kvinnesiden var det Anne Kjersti Kalvå som hadde det beste utgangspunktet av de norske etter gårsdagens klassiskrenn. Landslagsløperen gikk ut 14 sekunder etter lørdagens vinner Ebba Andersson.

Andersson og Frida Karlsson, som startet like bak, økte raskt luken ned til resten av feltet. Allerede etter 4,4 kilometer hadde luken på 14 sekunder økt til over 30 sekunder, og gjorde det tidlig klart at det ville ende i svensk triumf.

Det var altså Frida Karlsson som gikk inn til seier på søndagens jaktstart, mens Ebba Andersson og Tiril Udnes Weng tok henholdsvis andre- og tredjeplassen.

TV 2s langrennsekspert Petter Northug var mektig imponert over det Udnes Weng leverte.

– Tiril har overrasket denne helgen, og det er veldig artig å se at hun også lykkes på en jaktstart over 20 kilometer, sier Northug til TV 2.

Vi oppdaterer saken.

Flere norske i toppen

De norske jentene hevdet seg godt i feltet bak svenskene, og gikk inn til gode plasseringer. Det var ekstremt jevnt i kampen og tredjeplassen, og til slutt var det Tiril Udnes Weng som tok tredjeplassen.

– Hun viser både taktisk og fysisk styrke, og er smart hele veien. Hun er en klokkeklar vinner i andregruppe, hylles det i NRKs studio etter rennet.

Heidi Weng endte på fjerdeplass. Silje Theodorsen fulgte etter på femte, mens Anne Kjersti Kalvaa fulgte etter på åttende.

– Det er alltid gøy å gå gode skirenn, og det å kunne være med i dag er veldig morsomt. Jeg hadde veldig gode ski, og det var en god dag i løypa, sier Theodorssen til Nettavisen etter rennet, hvor hun leverte karrierebeste.

Sjur Ole Svarstad, damelagets trener, forteller at rennet gikk som forventet med svenskene i front, og at det i realiteten alltid var en kamp om tredjeplassen.

– Vi har en del nordmenn med i den kampen, og de klarer å ta litt styringa i den gruppa. Vi klarer å ta litt styringa, så jeg er fornøyd, sier Svarstad til Nettavisen.

Helene Marie Fossesholm fikk en vanskelig oppgave da hun startet ett og et halvt minutt bak Andersson, men evnet ikke å kutte ned forskjellen. 21-åringen endte to minutter og 26 sekunder bak vinneren.

God norsk helg

Verdenscuphelgen i Ruka startet med sprint fredag, ti kilometer lørdag og jaktstart søndag.

Johannes Høsflot Klæbo tok gull både på herrenes sprint og 10-kilometer på lørdag. På sistnevnte renn ble det helnorsk pall, etter at Pål Golberg og Martin Løwstrøm Nyenget gikk inn til henholdsvis andre- og tredjeplass.

Tiril Udnes Weng sikret tredjeplass på kvinnenes sprint på fredag. Anne Kjersti Kalvå utmerket seg på distanse på lørdag, men var to tideler for sen for å sikre seg en plass på pallen.