Gå til sidens hovedinnhold

Fædrelandsvennen: Nokas-raner siktet for innførsel av over hundre kilo hasj

Artikkelen er over 2 år gammel

En av mennene bak Nokas-ranet i 2004 er pågrepet i en grov narkotikasak, ifølge VG. Det skal være snakk om innførsel av over hundre kilo hasj.

Mannen ble fremstilt for varetektsfengsling fredag klokken 9, skriver avisen.

– Han er ennå ikke avhørt, så han har heller ikke tatt stilling til siktelsen, sier mannens forsvarer, advokat Sigurd Klomsæt, til TV 2.

To andre personer er også siktet i saken. Nokas-raneren er siktet for innførsel av over hundre kilo hasj, etter det Fædrelandsvennen erfarer. Den siktede mannen samtykket til fengsling.

Mannen ble dømt til en lengre fengselsstraff for å ha deltatt i Nokas-ranet, og ifølge TV 2 er han i den senere tid blitt dømt til flere års fengsel for narkotikakriminalitet.

Tellesentralen Nokas i Stavanger sentrum ble ranet 5. april 2004. Ranerne fikk med seg et utbytte på 57,4 millioner kroner – noe som gjør det til norgeshistoriens største ran.

Politiførstebetjent Arne Sigve Klungland ble drept under ranet. 15 menn ble dømt for å ha vært med på eller medvirket til ranet. David Toska, som av retten ble utpekt som hjernen bak ranet, ble dømt til 18 års fengsel.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.