– En unik opplevelse i fjerne skoger med et bredt spekter av aktiviteter gjør den lite kjente Finnskogen til en destinasjon som er et godt valg for naturelskere, skriver reiselivsjournalisten Marie Peyre i det engelskspråklige nyhetsmagasinet www.thelocal.no.

 De har en egen reiselivsguide, hvor Explore Finnskogen og regionen er omtalt med stor begeistring.

 

Artikkelen beskriver Solør og Finnskogens beliggenhet, kultur og tilbud for dem som vil oppleve skogen, naturen, jakt og fiske.

– Dette skaffer ringvirkninger for næringslivet i distriktet. Vi tar våre gjester med på opplevelser og finner aktiviteter, spisesteder og overnatting som passer deres behov.

Derfor har vi samarbeid med flere kategorier innen reiselivsnæringen, sier Rolf Magnus Grenberg.

Tidligere har de guidet flere journalister som har gitt tilbudene i området - og naturen - god omtale.

Utdannet sportsfisker

Rolf Magnus er utdannet innen sportsfiske. 21-åringen har bred erfaring fra fiske i elver og vann. Målet er å utvikle hobbyen til et levebrød, og sammen med kamerater driver han guideselskapet Explore Finnskogen.

Gjør som 12.000 andre – følg Glåmdalen på Facebook

– Da vi startet opp for snart to år siden, hadde vi som mål å skape et årsverk i løpet av fem år. Det målet er vi på god vei til å nå, sier Rolf Magnus.

Den britiske journalisten forteller i sin artikkel om spennende fiske etter diger gjedde, om det gode fisket i Glomma og om mulighetene for isfiske.

– Vi presenterte journalisten for Gjesåsen klatrepark, Finnskogtoppen, Skaslien og en rekke fine plasser. Ikke bare fiskevann, men gode naturopplevelser.

 

Dette er bra PR for Finnskogen og hele distriktet, og vi mener at et langsiktig arbeid vil skape gode ringvirkninger for næringslivet i hele distriktet.

Vi har mye fint å tilby som oppleves som eksotisk for dem som kommer tilreisende, men som vi selv tar som en selvfølge. Vi legger til rette for at våre gjester skal ha gode opplevelser. Fisket er bare endel av hele pakka, sier Rolf Magnus.

Den gode opplevelsen

Da hører god mat ved bålet med. Elgkjøtt eller fisk steikt ved bålet.

– Det er kunden som bestemmer om de vil leve enkelt i et skogshusvær eller ei hytte ved Røgden, eller om de vil ha spa og gourmetmat. Vi har kontakt med dem som kan tilby dette, sier Grenberg.

 

Filosofien er at kunden skal ha en god historie å fortelle videre.

Gutta har tiltro til at det vil spre seg som ringer i vannet. Det har hendt at de har avlyst en guiding fordi de innser at forholdene ikke er gode nok på det aktuelle tidspunktet. Det er bedre å utsette eller avlyse enn å tilby en mislykket tur.

Fangst kan ikke Rolf Magnus love, men en fin opplevelse skal det være.

– Denne våren har det vært bra. Vi har hatt nederlendere, engelskmenn og svensker, lokale og langveisfarende nordmenn. De har ofte ønsker om hva slags fiske de søker. Vi bruker Glomma mye, som er en fin og variert fiskeelv. Så er det dem som søker stille vann på Finnskogen eller er ute etter storgjedda, sier Rolf Magnus.