Gå til sidens hovedinnhold

Endelig kommer våren! Varsler sol og tosifrede plussgrader

Artikkelen er over 2 år gammel

Etter til dels store snømengder i helgen, har flere fylker vårvær i vente denne uka.

(Nettavisen): Etter mye snøfall i Sør-Norge, er det duket for vårvær med sol og temperaturer opp i 10 grader flere steder.

– Skal vi utrope en værvinner denne uka, blir det Østafjells og Sørlandet. Det blir ganske mildt, opp mot 10 grader, enkelte steder kanskje høyere. Et høytrykk som ligger over Sentral-Europa, hindrer lavtrykkene fra å nå disse delene av landet. Det ser ut som det kan bli ganske vårlig, selv om det fortsatt ligger en del snø igjen, sier statsmeteorolog Kristian Gislefoss til Nettavisen mandag formiddag.

Kan takke høytrykk nord for alpene

Gislefoss peker på Vestfold, Buskerud, Telemark, Østfold og Agder-fylkene som de heldigste når det gjelder utsikter for sol og plussgrader. De kan altså takke et høytrykk som legger seg nord for alpene for det gode været.

Mannen på bildet har kommet til Norge kun for å stjele. Det han ikke vet er at noen holder ham under oppsikt

– Vi har hatt lange perioder hvor vi har hatt en eller to kunder i løpet av en dag 

Våt uke på Vestlandet

Vestlandet derimot vil oppleve at det blir vått fremover. Mandag og tirsdag er det ventet greit vær, men det skyer tirsdag. Vi venter dermed et markant værskille mellom øst og vest, selv om det også Østafjells kan komme inn litt nedbør inn mot helgen. Men vestlandet får det fått, og i fjellet her blir det påfyll av snø, varsler meteorologen.

Midt-Norge får litt blandingsvær og slipper ikke unna nedbør, ifølge meteorologen. Men det kan også bli sol.

– Enkelte dager ser mer lovende ut en andre. Det blir nedbør i Trøndelag, men ikke de samme mengdene som på Vestlandet.

Nordover ventes gradvis stigende temperaturer. Tromsø kan regne med rundt null grader, en del oppholdsvær utover i uka, men også litt snø av og til.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.