Øverst er naturligvis partileder Trygve Slagsvold Vedum. Emilie Enger Mehl og er plassert på andreplass, mens broren til Ap-listas Nils Kristen Sandtrøen, Per Martin er plassert på tredplass.

Kongsvinger-ordfører Margrethe Haarr er innstilt på fjerdeplass.

– Trygve stiller sammen med 12 sterke kandidater fra alle deler av Hedmark. Både stortingsrepresentant Emilie Enger Mehl og fylkesleder i Hedmark Senterparti Per Martin Sandtrøen er foreslått gjenvalgt som 2. og 3. kandidat på partiets Stortingsvalgliste. Dette er et vinnerlag som i 2017 bidro til det beste stortingsvalget Hedmark Senterparti noen gang har gjort! Enger Mehl har sittet en periode på Stortinget i justiskomiteen og har markert seg sterkt i debatten om sentraliseringen av politiet og domstolene, og i rovviltdebatten. Sandtrøen er fylkesleder og er politisk rådgiver for partiets stortingsgruppe og partileder Vedum, sier nominasjonskomiteens leder Ola Gustav Narud i en pressemelding fredag.

– Listen bygger på forslag fra partiets 22 lokallag i en nominasjonsprosess som har gått i to runder. Alle kandidatene på listeforslaget har bakgrunn som folkevalgte fra kommunestyrer og fylkesting, og dessuten tillitsverv i Senterpartiet og mange andre organisasjoner. Tre av kandidatene er populære ordførere i henholdsvis Kongsvinger, Løten og Engerdal. Det er seks kvinner og syv menn og en jevn geografisk fordeling av kandidatene. Kandidatene har bred bakgrunn også med hensyn til utdannelse og yrkeserfaring. Senterpartiet har mulighet for å få tre representanter på Stortinget fra Hedmark, forteller Narud videre.