Den fine bildeseansen endte, dessverre for elgen, med et sekstaggeren ble felt.

Ikke for at den var så pr-kåt og dumdristig at den lot Jan-Tore fotografere seg i stedet for å stikke av. Jaktlaget hadde fylt opp oksekvoten, så slik sett var elgen helt trygg da den stilte seg opp ved hushjørnet og lot bikkja stå ved siden av seg.

Men oksen var skadd, og det forklarer den noe uvante oppførselen ifra ham.

– Gjorde seg kostbar

– Dette blir nok årets blinkskudd, og det var mange som mente at bildet var manipulert da jeg la det ut. Vi jakter på Våler vestside, og elgen dro rett ned mot husene da vi fikk kontakt med den. Den trodde kanskje at den var trygg der nede, ler Jan-Tore Myrvang Kjos. Han fulgte etter elgen, og da både elg og bikkje stilte seg opp ved hushjørnet, tok han fram telefonen og tok en selfie.

– Ja, elgoksen bare sto jo der, så da tenkte jeg at jeg kunne ta noen bilder. Ikke stakk den av heller, den beveget seg minimalt. Den prøvde nok å jage meg bort og gjøre seg litt kostbar. Den sto jo nesten som en fotomodell, sier Jan-Tore Myrvang Kjos.

Fotomodell

Elgoksen brydde seg heller ikke så mye om hunden, og hunden ble nok også litt forskrekket over den uvante situasjonen. Og står litt handlingslammet ved siden av mens den blir foreviget.

– Du tok en sjanse med et så stort dyr?

– Ja, men jeg hadde hushjørnet å springe rundt, så jeg følte meg ganske trygg. Det er klart det er skummet å leke for mye med et så stort dyr, og den hadde jo en uvanlig oppførsel. Jeg har aldri opplevd noe slik før, og jeg har vært med på elgjakt siden jeg lærte å gå, sier den 23 år gamle og ivrige jegeren. Nå også en dyktig selfie-fotograf.

– Jeg får nok ramme inn bildet, for dette opplever jeg nok ikke flere ganger, sier Myrvang Kjos.

Viltnemnda ble kontaktet, og de kom også for å se på elgen. Det ble da bestemt at den skulle avlives. Elgen var halt og hadde det ikke bra ettersom den ble fotomodell i stedet for å stikke til skogs.