– De tre partiene ga klart uttrykk for at de ikke ville støtte Knut Gustav Woie som ordfører, og dermed har ikke vi noe mer å gi, sier Senterpartiets forhandlingsleder Atle Dyrøy til Glåmdalen.

Stiller seg undrende

Med enighet i forhandlingene mellom de fire partiene ville Knut Gustav Woie vært sikret sin tredje periode som ordfører. Slik blir det altså ikke.

Atle Dyrøy sier at Senterpartiet stiller seg litt undrende til de tre andre partienes oppfatning av Knut Gustav Woie.

– For Senterpartiet er det Woie som er ordførerkandidat, og vi kan ikke se etter andre kandidater i vårt parti. Vi er strålende fornøyd med den jobben han har gjort som ordfører, men må bare ta til etterretning at vi ikke kom til enighet med de tre andre partiene, sier Dyrøy.

Klar bane for Thue

Med bruddet mellom de fire partiene, som har være samarbeidspartnere til nå, ligger veien åpen for at Kamilla Thue (Ap) overtar som ordfører i Eidskog. Arbeiderpartiet gjorde et godt valg, og får 12 av de 25 kommunestyrerepresentantene i kommunestyret. Men for å ha et flertall bak seg trenger Arbeiderpartiet støtte fra minst ett av de fire partiene som fram til mandag var i forhandlinger med hverandre.

– Vil du søke støtte hos andre partier eller kan du være ordfører med et simpelt flertall bak deg, Kamilla Thue?

– Vi er åpne for å snakke med alle partier. Det er ingen ideell situasjon at det ikke er flertall for verken meg eller Knut Gustav Woie som ordfører. Det viktigste er likevel hva vi kan få til av samarbeid før og etter det konstituerende kommunestyremøtet, sier Kamilla Thue.

– Kanskje Senterpartiet kan bli en alliansepartner nå?

– Som sagt; vi kan diskutere med alle, og så får vi se hva vi kan få til, sier Kamilla Thus.

Får ikke Høyre-hjelp

Høyres forhandlingsleder i Eidskog, Sidsel Gro Mobrenna, bekrefter at hennes parti, Frp og Venstre ikke kom til enighet med Senterpartiet mandag kveld.

– Vi har endel områder vi ikke er helt enige om, og derfor går vi til hver vår leir. Vi som er igjen av den borgerlige konstellasjonen, Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre, vil imidlertid ha et samarbeid.

– Ikke aktuelt for Høyre å søke samarbeid med Arbeiderpartiet, altså?

– Nei, det er ikke aktuelt, sier Sidsel Gro Mobrenna.