– Vi levde i den tro at de ville støtte oss, så dette er overraskende og skuffende. Men når de andre partiene ikke har tillit til Senterpartiet eller ordføreren, burde de ha vært ærlige på det også i valgkampen, av hensyn til velgerne, sier Woie.

– Men Senterpartiet skal bidra konstruktivt videre, uansett hva slags rolle vi får, legger han til.

LES OGSÅ: Vil ikke ha Woie.

Har vinglet

Han innrømmer likevel at han kan oppfattes som vinglete og at han har brutt punkter i samarbeidsavtalen, som han blir beskyldt for av sine tidligere samarbeidspartnere.

– Det er sikkert riktig når man går inn på detaljer i samarbeidsavtalen, men det har skyldtes endrede forutsetninger i økonomien. Vi kunne for eksempel ikke gå inn for reduksjoner i eiendomsskatten, det var ikke forsvarlig i den situasjonen vi var i. Mye av grunnen til det var at nivået på kommunens pensjonsforpliktelser endret seg radikalt. Vi ville unngå å havne i Robek igjen, sier Woie.

– Og i de tilfeller der jeg har stemt imot gruppa mi, har min stemmegivning ikke vært avgjørende, legger han til.

Ap/Sp?

Hva Senterpartiet gjør videre, skal drøftes i et partimøte torsdag kveld, men han bekrefter at Arbeiderpartiet har tatt kontakt for innledende samtaler, og han avviser ikke et mulig samarbeid mellom de to konkurrerende partiene.

– Det får vi diskutere torsdag. Men Ap og Sp har jo felles mål i saker som kommunestruktur og økonomistyring, og et felles ønske om en ny regjering om to år, sier han.

Vil stemme blankt

Eidskog Venstre har hatt sonderinger med Arbeiderpartiet, men noe samarbeid blir ikke aktuelt.

– Vi vil være et opposisjonsparti, men hører naturlig mer sammen med borgerlig side, sier Venstres toppkandidat Hilde Sørli etter at partiet drøftet den politiske situasjonen i et møte tirsdag kveld.

– Hvem vil Venstre støtte som ordfører, nå som dere har uttrykt mistiilit til Woie?

I utgangspunktet vil vi ikke stemme for noen, situasjonen er spennende. Hvis ingen ordførerkandidater har flertall, vil vi trolig stemme blankt i ordførervalget 13. oktober.